36 KURSİYER SERTİFİKALARINI ALDI

36 KURSİYER SERTİFİKALARINI ALDI
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Hayvan Deneyleri Yerel Etik Kurulu ile Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından 24 Mayıs – 3 Haziran tarihleri arasında gerçekleşen “Araştırmacılar İçin Deney Hayvanları...

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Hayvan Deneyleri Yerel Etik Kurulu ile Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından 24 Mayıs – 3 Haziran tarihleri arasında gerçekleşen “Araştırmacılar İçin Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Kursu” tamamlandı.

Beritan Yücel

Araştırmacılar İçin Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Kursu sertifika töreni Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Rektörlük Binası Senato Salonu’nda Rektör Prof. Dr. Hüseyin Çiçek’in katılımıyla gerçekleşti.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Hayvan Deneyleri Yerel Etik Kurulu ile Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından 24 Mayıs – 3 Haziran tarihleri arasında gerçekleşen “Araştırmacılar İçin Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Kursu” tamamlandı.

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Artay Yağcı, Prof. Dr. Sırrı Sunay Gürleyük ve Prof.Dr. Ali Bayrakdaroğlu’nun katılımlarıyla toplam 36 kursiyer araştırmacılar için deney hayvanları kullanım sertifikalarını aldı.

KURSİYER SAYISI 74’E YÜKSELDİ

Törende konuşma yapan Rektör Yardımcısı aynı zamanda Veterinerlik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Artay Yağcı, Deney Hayvanları Merkezi’nin 4 Haziran 2020 tarihinde faaliyete başladığını belirterek, “Ocak 2021 de yapılan ilk kursta 38 kursiyer sertifikasyon kursuna katıldı. Bu kursiyerlerin 16’sınınfarklı üniversitelerden, 3’u ise yüksek lisans ya da doktora yapan öğrencilerdi. İkinci düzenlenen kursumuza ise katılanların 15’ininfarklı üniversitelerden ve 32’sininyüksek lisans/doktora öğrencisi olan genç araştırmacılardan olması dikkati çekmektedir. Bu yıl içerisinde tamamlanan bu ikinci kurs ile merkezimizin sertifika alan kursiyer sayısı 74’e yükselmiştir” dedi.

80 SAATLİK EĞİTİM

Çalışmalarda kullanılan yöntemlerle ilgili 40 saat teorik, 40 saat pratik olmak üzere toplamda 80 saatlik bir eğitim verildiğini dile getiren Dekan Yağcı,  “Deney hayvanları bugün sağlık bilimleri alanında başta patolojik, farmakolojik genetik ve immünolojik çalışmalarda yaygın olarak kullanılmaktadır. Başta zoonotik hastalık olmak üzere enfeksiyöz hastalıkların biyolojilerinin aydınlatılmasına yönelik çalışmalar, bu hastalıklara karşı etkili tedavi seçenekleri geliştirilmesi ve mücadele stratejilerinin belirlenmesinde deney hayvanlarının rolü büyüktür” diye konuştu.

Dekan Yağcı, “Bizler merkezimizin gerek altyapısı ve laboratuvar imkânları ile gerekse araştırmacılarımıza sunduğumuz akademik destek ile hem rektörlüğümüzün hem de ülkemizin hedefleri doğrultusunda çalışmalarımızı yürütmekteyiz. Kursiyerlerimize akademik çalışmalarında başarılar diliyoruz” şeklinde konuşmasını sonlandırdı.

“AR-GE ÜNİVERSİTESİ OLMAK KOLAY DEĞİL”

“Laboratuvarlarımızla beraber oldukça güçlü bir alt yapıya sahibiz” diyen MSKÜ Rektörü Hüseyin Çiçek, “Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi kendisine kaliteli eğitim ve öğretim yapabilmenin yanı sıra özgüveni yüksek öğrenci yetiştirmenin yanı sıra AR-GE üniversite olmayı da hedef olarak belirlemiş bir üniversitedir. Son alınan veriler itibariyle de ilk 10’a doğru sürekli hücum eden, oraları zorlayan daha geçen hafta itibariyle de TÜBİTAK öğrenci projelerinde Türkiye 2.’ni alabilen bir üniversitedir. AR-GE üniversitesi olmak kolay değil. Birçok dinamiği harekete geçirmek gerekiyor. Tematik alanlarla laboratuvarımız ve diğer laboratuvarlarımızla beraber oldukça güçlü bir alt yapıya sahibiz. Her şeyden önemlisi tüm bu alt yapıyı herkesle paylaşmak istiyoruz. Karşılık beklemeden paylaşacağımızı beyan ettik ve bununla ilgili zaten her şeyi herkes ekranlardan ulaşabiliyor. İstekli olan herkese uygun bir yer ayarlayabileceğimizi yardım edeceğimizi zaten söylüyoruz. Sağlıkla ilgili bir ürün geliştiriyorsanız mutlaka deney hayvanları uygulamasını yapmanız gerekiyor. Bu halkayı biz üniversitemizde tamamladık. Deney hayvanları merkezimizi açarak bizzat somut, standartlara uygun olarak her türlü deney yapıldı. Bu sertifikalardan sonra çok iyi işlere imza atılacağına inanıyorum. Hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 321 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.