38 hayvan telef oldu

38 hayvan telef oldu
Muğla’nın Menteşe İlçesi’nde Suat Esen’e ait işletmeye sokak köpeklerinin saldırması sonucu koyun keçi ve kuzulardan oluşan 38 adet hayvan telef...

Muğla’nın Menteşe İlçesi’nde Suat Esen’e ait işletmeye sokak köpeklerinin saldırması sonucu koyun keçi ve kuzulardan oluşan 38 adet hayvan telef oldu.

Neval Çolak Arslan

Muğla’nın Menteşe İlçesi Karaçayır mevkiinde Suat Esen’e ait işletmeye sokak köpeklerinin saldırması sonucu 38 adet hayvanı telef oldu.

Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak, Muğla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Seyfi Bozçelik ile Menteşe İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Kuray olay yerine giderek üreticiye geçmiş olsun dileklerini iletti.

“ÜRETİCİMİZİ MAĞDUR ETMEYECEĞİZ”

İl ve ilçe müdürlüğü olarak üreticinin yanında olduklarını belirten İl Müdürü Barış Saylak; “Kötü bir manzara ile karşı karşıyayız.  Gece saatlerinde ağıla giren başıboş köpekler yüzünden üreticimizin 38 adet hayvanı telef oldu. Kamera kayıtlarında her şey görünüyor. İl ve İlçe Müdürlüğümüz olarak üreticimizin yanında olduğumuzu belirtmek isterim. Gerekli tespitler yapılıyor. Muğla Valisi Sn. Orhan Tavlı Beyin ve Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli Beyin katkılarıyla üreticimizi mağdur etmeyeceğiz. Umarım bir daha böyle acı bir olayla karşılaşmayız. Gerek Kurumum, gerekse Valiliğimiz, Bakanlığımızın destekleriyle üreticimizin yaralarını saracağız. Üreticimize tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi.

“HAYVAN HAKLARI İÇİN FERYAT EDENLERE SESLENİYORUM”

“İnsanlar bakamayacakları hayvanları sokağa atmasınlar. Benim hayvanlarımın hakkı ne olacak” diyerek acısını dile getiren Üretici Suat Esen, “Geçtiğimiz üç gün önce de hayvanlarıma yine köpekler saldırdı. Karakolda zabıtlarımız var. Ben bu saldırıyı il ve ilçe tarım müdürlüğümüze bildirmedim fakat son saldırı dayanılmaz oldu. Buradan hayvan hakları için feryat edenlere seslenmek istiyorum. Gelsinler benim ellerimle beslediğim hayvanlarımın hallerini görsünler” diye konuştu.

Mağdur üreticiye geçmiş olsun dileklerini ileten Muğla Valisi Orhan Tavlı, üreticiye 40 adet koyun verileceğini belirtti.

Bu haber toplam 8006 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.