39 BİN HEKTAR ALAN KÜL OLDU

39 BİN HEKTAR ALAN KÜL OLDU
Muğla’da orman yangınları ile ilgili son durum raporu yayımlandı. 4 Ağustos Çarşamba günü yayımlanan rapora göre Muğla’nın 7 ilçesinde orman yangınları devam ediyor ve yangınlarda 39 bin 913 hektar alan kül olduğu açıklandı. Muğla’nın...

Muğla’da orman yangınları ile ilgili son durum raporu yayımlandı. 4 Ağustos Çarşamba günü yayımlanan rapora göre Muğla’nın 7 ilçesinde orman yangınları devam ediyor ve yangınlarda 39 bin 913 hektar alan kül olduğu açıklandı.

 Muğla’nın Milas, Marmaris, Köyceğiz, Kavaklıdere, Seydikemer, Bodrum, Menteşe ilçelerinde orman yangınları devam ediyor. Yayımlanan son orman yangını durum raporuna göre Muğla’da 39 bin 913 hektar alan kül oldu.

 -MİLAS

Milas’ta çıkan yangın Havacılar, Hanay, Sılay ve Gözde Kent sitelerindeki bazı evlere zarar verdi. Alevler Türkevleri’nin karşısından Ören termik santraline 2 kilometre kadar yaklaşmış durumda olup hava ve karadan müdahaleler devam ediyor.

Türkevleri, Bozalan, Fesleğen ve Çökertme Mahallerindeki yangın sürerken müdahaleler sürüyor. Fesleğen Mahallesi, Türkevleri mahallesi ve Kılıç Balık işletmesi tahliye edildi.

Kıyıkışlacık Mahallesi Gürçamlar mevkiinde başlayan yangın kontrol altına alınarak soğutma çalışmaları yapılıyor. Yaklaşık 13 bin 300 hektar alan yandı.

-MARMARİS

29 Temmuz Perşembe günü Armutalan Mahallesinde başlayan orman yangını Orhaniye Mahallesi, Turgut Mahallesi, Delikli Yol ve Keçibükü mevkilerinde devam ediyor ve Orhaniye ile Turunç Mahallesi yönünde ilerliyor. Orhaniye Mahallesi Keçibükü mevkii tahliye edildi.

Hisarönü ve Değirmenyanı’nda yangın kontrol altına alındı ve soğutma çalışmaları devam ediyor. Turgut Mahallesi önlem amaçlı tahliye edildi.

Yaklaşık 13 bin 733 hektar alan yandı.

-KÖYCEĞİZ

Köyceğiz’in Yayla Mahallesine (Ağla) Gökçeovacık mevkiine doğru yangın devam ediyor. Pınar Mahallesi Çayhisar, Kavacık Mevkiinde yaşayan vatandaşların tahliyesi tamamlandı. Ören, Akkaya ve Karayer mevkilerinde ise söndürme ve soğutma çalışmaları devam ediyor.

Yayla Mahallesine karadan müdahale sürüyor.

Zeytinalanı, Harmandere, Daşdibi, Kıralan Mahalleleri ile Pınarköy Topgözü Mevkiinde yangın devam ediyor. Pınar Mahallesi Beşparmak dağı eteklerinde yangın devam ediyor. Çayhisar Mahallesi yangını devam ediyor. Yaklaşık 7 bin 234 hektar alan yandı.

-SEYDİKEMER

Arifler mahallesinde çıkan orman yangını söndürüldü ve soğutma çalışması yapılıyor. Çökek mahallesinde yangın kontrol altına alınamamış doğu yönünde yangın devam ediyor. Çökek ve Dere Mahalleleri tahliye edildi. Söndürme çalışmaları karadan ve havadan sürdürülüyor.

Yaklaşık bin 30 hektar alan yandı.

-KAVAKLIDERE

Nebiler Mahallesi civarında zaman zaman tutuşmalar görülmekte olup müdahale ediliyor. Yerküpe Mevkii ve Çamlıbel mahallesinin batı kısmında, Çatak mahallesinin alt kısmında yangın etkisini gösteriyor.

Ortaköy mahallesinde meydana gelen orman yangını söndürüldü ve soğutma çalışmaları devam ediyor.

Menteşe, Çatak ve Çamlıbel Mahallerinde tahliye olan vatandaşlar yangın yerleşim yerlerini tehdit etmediği için evlerine geri dönmeye başladı.

Havadan ve karadan müdahale sürüyor.

Yaklaşık 4 bin 395 hektar alan yandı.

-BODRUM

Yeniköy mahallesinin tepe bölgesinde yangın kısmen kontrol altına alındı. Mumcular mahallesi İçmeler, Gökpınar, Mazı, Kızılağaç, Çocuk Mezarlığı ve Kisebükü Mevkiinde durağan olarak devam eden yangına müdahale ediliyor.

Bayır mahallesi Gökpınar mevkiinde soğutma çalışması sürüyor. Kara ekipleri ile müdahale ediliyor. Yaklaşık 221 hektar alan yandı.

-MENTEŞE

Menteşe’nin Yörükoğlu Mahallesi Esentepe Mevkiindeki yangın kontrol altına alınmış olup soğutma çalışmaları devam ediyor.

Muratlar Mahallesi Belen ve Kahveyanı mevkiinde devam eden yangına müdahale ediliyor.

2 uçak ile havadan ve itfaiye ekipleri ile karadan müdahale ediliyor.

Bu haber toplam 468 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.