4 Aylık İrem Bebek Hayata Tutunamadı

4 Aylık İrem Bebek Hayata Tutunamadı
FERDİ YAVUZ- Antalya’da dünyaya gelen ve doğuştan kalp rahatsızlığı bulunan 4 aylık İrem Sude Bozkurt  bebek, ambulans helikopterle Muğla’ya sevk...

FERDİ YAVUZ- Antalya’da dünyaya gelen ve doğuştan kalp rahatsızlığı bulunan 4 aylık İrem Sude Bozkurt  bebek, ambulans helikopterle Muğla’ya sevk edildi. Antalya’da bu kadar küçük ve kompleks bebek kalp ameliyatlarını yapacak doktor olmayınca, İrem bebeğin ameliyatını Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi doktorlarından Kalp-Damar Cerrahı Doç. Dr. Buğra Harmandar ameliyatı yapmayı kabul etti. Ancak bir şansı hak eden ve yaklaşık 9 saat ameliyatı süren İrem bebek hayata tutunamadı.

4 Aylık İrem Bebek Hayata Tutunamadı

Antalya’da dünyaya gelen ve kalp rahatsızlığı bulunan 4 aylık İrem Sude Bozkurt  bebek, ambulans helikopterle Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.

4 Aylık İrem Bebek Hayata Tutunamadı

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 4 ay önce dünyaya gelen İrem Sude Bozkurt isimli bebeğin kalbinde delik olduğu tespit edildi. Yapılan ilk müdahalenin ardından, ambulans helikopterle MSKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Muğla İl Sağlık Müdürü İskender Gencer, 4 aylık bebeğin kalbinde tespit edilen birden fazla anomali nedeniyle ameliyat olmasının gerekli görüldüğünü söyledi.

Antalya ilinde Alanya dahil ameliyatını yapabilecek sağlık kuruluşu bulunamadığını anlatan Gencer, “Yakın illerde de hiçbir hastane kabul etmiyor. Hastanemiz kalp-damar cerrahı Doç. Dr. Buğra Harmandar hastayı ameliyat etmesi için aranıyor ve kabul ediyor. Hasta, ambulans helikopterle hastanemize nakledildi. Hemen KVC yoğun bakıma alınan bebek hazırlıklar sonu bu sabah açık kalp ameliyatına alındı. Yaklaşık 9 saat süren bir ameliyattı. Ama maalesef İrem bebek hayata tutunamadı.” dedi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden yapılan açıklamada; “Geç kalınmış bir vakaydı. Akciğerleri yetmezliğe girmişti, Pulmoner Hipertansiyon gelişmiş. Bu vaka 1 aylıkken teşhis edilip ameliyat edilmesi lazımdı. Doktora çok geç gelinmiş. Zaten bazı hastaneler riskli olduğu için hasta kabulünde bulunmamışlar. Hastanemize, İrem bebeğe  bir şans verelim diye aldık. Bu şans maalesef olumlu olmadı. Ameliyat sürecinde herhangi bir hata, kaza yada ihmal olması söz konusu bile olamaz. Riskli bir ameliyattı, üzgünüz.” İfadelerine yer verildi.

Bu haber toplam 968 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.