4 bin engelliye 30 Milyon ödeme yapıldı

4 bin engelliye 30 Milyon ödeme yapıldı
Muğla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu, 2012 yılında 2 bin 269 engelliye evde bakım ücreti bağlandığını, 4 bin 268 engelliye de 4 bin...

Muğla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu, 2012 yılında 2 bin 269 engelliye evde bakım ücreti bağlandığını, 4 bin 268 engelliye de 4 bin 268 engelliye de 30 milyon 241 bin 18 TL ödeme yapıldığını bildirdi. Ayrıca İl Müdürü Ali Akkuzu, 2012 yılında 136 engelliye kimlik kartı verildiğini, çocuk evi sayısının 5’den 10’a çıkardıklarını 136 aileye danışmanlık hizmeti verdiklerini belirtti.

Muğla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu, 2012 yılında gerçekleştirdikleri faaliyetler hakkında basın mensuplarına bilgi verdi. Sosyal ve Politikalar İl Müdürlüğünün öncelikli hedefinin çocuk, engelli, yaşlı, kadın ihmal ve istismara uğramış bireylere hizmet vermek olduğunu söyleyen İl Müdürü Ali Akkuzu, “2012 yılı içerisinde müdürlüğümüz ve bağlı kuruluşlarımız ile birlikte çalışmalarımız sonucunda 2 bin 269 engelliye evde bakım ücreti bağladık. 2012 yılı ve önceki yıllar ile birlikte 4 bin 268 engellimize 30 milyon 241 bin 18 TL ödeme yapıldı. Ayrıca 990 engellimizin evini ziyaret ederek iyi bakılıp bakılmadıklarını kontrol ettik. Aynı zamanda 136 engellimize kimlik kartı vererek, ulaşımda, su faturaları gibi konularda indirimden yararlanmalarını sağladık” diye konuştu.

138 ÇOCUĞA AİLE YANINDA EKONOMİK DESTEK VERİLİYOR

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu, sevgi ve şefkatin en iyisinin aile yanında olduğunu yuvalarda bulunan birçok çocuğun anne, baba sevgisini özlediklerini belirterek, “ Evden kaçan çocukları öncelikle aileleri ile buluşturmak istiyoruz. Eğer aileden şiddet yada farklı konularda aile yanında kalması için sorun yok ise çocuklarımızı ailelerine geri gönderiyoruz. 2012 yılında 50 çocuğumuza ekonomik destek vererek aile yanına döndürdük. Ayrıca 88 çocuk,  yuva ve yurda alınmadan ailelerinin yanında ekonomik destek verildi” sözlerini kullandı.

GÖNÜL ELÇİLERİ OLUŞTURULUYOR

Evlat edinilemeyen çocukların bir aile ortamında bakılmasını da amaçladıklarını söyleyen Müdür Ali Akkuzu, “İlerleyen günlerde gönül elçileri projesinin tanıtımı yapılacak. Gönül elçileri programında hizmet vermek isteyen gönüllü kişileri oluşturup ilimizde, gönüllü elçi ordusu oluşturmak istiyoruz. Çocuk, engelli, kadın, muhtaç şehit ve gazi yakınlarına hizmet etmesini sağlamak amacımız. Şuanda 9 çocuğumuz aile yanında 10 çocuğumuzda koruyucu yanında bakılıyor. Ayrıca Bakanlığımızın yeni hizmeti olan Çocuk evlerinde ise 5 olan sayımızı 10’a çıkardık” dedi.

Bu haber toplam 534 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.