4. Uluslararası Gençlik Araştırmaları Kongresi Marmaris’te Başladı

4. Uluslararası Gençlik Araştırmaları Kongresi Marmaris’te Başladı
23-27 Ekim 2019 tarihleri arasında Gençlik ve Spor Bakanlığı, Muğla Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, Muğla Sıtkı...

23-27 Ekim 2019 tarihleri arasında Gençlik ve Spor Bakanlığı, Muğla Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Moğolistan Khovda Üniversitesi ve Nahcivan Üniversitesi, işbirliğinde gençlik araştırmaları üzerine yapılan çalışmaların ve sonuçların paylaşılması amacıyla IV.Uluslararası Gençlik Araştırmaları Kongresi 2019 bilimsel etkinlik başladı. Kongreye, yedi farklı ülkeden bilim insanları bir araya gelerek gençlik alanında çalışmalarını sunmaları ve görüş alışverişinde bulunmaları amaçlanıyor. Kongredeki sunumlar Türkçe, Türkçe lehçeleri ve İngilizce şeklinde olacak. Kongreye, ulusal ve uluslararası düzeyde talep görmüş 112 bildiri gönderilmiş, bunlardan 76 bildiri ise Bilim Kurulu tarafından kabul görmüştür.

4. Uluslararası Gençlik Araştırmaları Kongresi Marmaris’te Başladı

Uluslararası Gençlik Araştırmaları Kongresi, ülkelerin geleceklerinin garantisi niteliğinde olan gençlerin başta eğitim hayatları olmak üzere ,gelişimleri boyunca yaşayabilecekleri sorunlara yönelik çözümlerin tartışıldığı disiplinler arası çalışmaların yer aldığı kongre Perşembe günü Marmaris Orka Lotus Sentido Otel Konferans Salonunda gerçekleşti. Açılış Programı Saygı Duruşu ve İstiklal Marşından sonra Sırasıyla Kongre Koordinatörü Prof. Dr Hasan Bozgeyikli, Düzenleme Kurulu Başkanı Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Zekeriya Bingöl’ün, açılış konuşması ve ardından Protokol Konuşmalarıyla başladı.

Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Zekeriya Bingöl konuşmasında; “Gençlerin bizim için çok önemli. Türk Milleti olarak gençler için yaşadığımızı ve bu kongreyide ülkemizi her daim her yerde savunan Mehmetçiklerimize atfediyorum.” dedi.

Davetli konuşmacı BulgarıaFaculty Of Culture, Herıtage And Tourism gelen Doç.Dr. Rumen Draganov, Türkiye ve Bulgaristan dostluğuna çok önem verdiğini teknolojik gelişmelerin çok önemli olduğunu ve gençlerin teknolojiyi daha iyi kullanması gerektiğine vurgu yaparak önümüzdeki yıl kongrenin Bulgaristan’da olmasını arzu etiğini belirtti.

Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy da bu tür etkinliklerin öneminden bahsederken, gençler ve gençliğin ne kadar önemli olduğunu, gençlere sahip çıkmamız gerektiğini, böyle bir kongrenin de Marmaris’te yapıldığından dolayı mutluluğunu dile getirerek seneye yine bu kongreye mutlulukla ev sahipliği yapılabileceğini dile getirdi.

Kongreye diğer konuşmacılar, Nahçivan Üniversitesinden Doç. Dr. Mihriban İmamova, Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Daire Başkanı Erken Şamiloğlu, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Yrd. Prof. Dr. Sırrı Sunay Gürleyerek,Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektör Yrd. Prof. Dr. Alpaslan Serel, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, TÜGVA Muğla İl Temsilcisi İbrahim Ertaş, Su Sporları Başkanı Salih Tunç, Ankara Gençlik Spor Bakanlığından bir çok genç ve akademisyen katıldı.

4.Uluslararası Gençlik Araştırmaları Kongresi Cumartesi gününe kadar, üniversite öğretim elemanlarının sunumları ve çeşitli etkinliklerle devam edecek.

Bu haber toplam 785 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.