40 Rehber Öğretmene Kariyer Danışmanlık Eğitimi Verilecek

40 Rehber Öğretmene Kariyer Danışmanlık Eğitimi Verilecek
Neval Çolak- Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğünün, GEKA (Güney Ege Kalkınma Ajansı) işbirliği ile yürüttüğü “Muğla Mesleki Eğitim Geliştirme...

Neval Çolak- Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğünün, GEKA (Güney Ege Kalkınma Ajansı) işbirliği ile yürüttüğü “Muğla Mesleki Eğitim Geliştirme Projesi” devam ediyor.

Proje kapsamında meslek liselerine verilen iletişim becerileri eğitimlerinin ardından şimdi de rehber öğretmenlere yönelik kariyer danışmanlığı eğitimleri başladı. Muğla genelinde Ortaokul ve Mesleki Teknik Anadolu Liselerinde görev yapan 40 rehber öğretmene yönelik kariyer danışmanlık eğitimleri hafta boyunca sürecek.

Ortaokul 8. Sınıfta okuyan öğrencilerin hangi liseye gideceği ve hangi okulları tercih edeceği sorusuna cevap arayan doğru ve etkili rehberlik hizmetini öğrencilere verebilmeyi hedefleyen “Kariyer Danışmalığı” eğitimleri başladı. 5-8 Kasım tarihleri arasında Menteşe Halk Eğitim Merkezi’nde başlayan danışman eğitimleri, Buca Rehberlik ve Araştırma Merkezi Uzman Psikolojik Danışmanı İsmail Sav tarafından verildi.

Seminere konuşmacı olarak katılan uzman psikolojik danışman İsmail Sav; “Özellikle çocukların akademik başarıları ve başarısızlıkları üzerinden yapılan gelecek ve kariyer planları, öğrencileri ve aileleri mutsuz ediyor. Onları gelecek konusunda umutsuzluğa sevk ediyor. Bu yanlış algının değişmesi için çocukları ve ailelerini doğru ve etkili rehberlik ile bilgilendirmek gerekiyor. Onları sadece akademik başarıları ile değil ilgileri doğrultusunda doğru mesleğe yönlendirerek mutlu bireyler olmalarını sağlamalıyız. Bunun için meslek liselerini tercih etmelerinde kendilerine danışmanlık yapacak öğretmenlerimize büyük görevler düşüyor. Artık meslek liselerinin, bir okulu kazanamayan öğrencilerin gitmek zorunda kaldıkları okullar değil, bir meslek dalında uzmanlaşarak, geleceğin aranılan elemanlarını ve girişimcilerini yetiştirecek okullar olmasını sağlamalıyız. Verilen bu eğitimler ile rehber öğretmenlerimizi bilgilendiriliyor, öğrencilerimizin kariyerlerine uzanan yolda bir köprü olmalarını sağlıyoruz.” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 578 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.