40 YILLIK SUSUZLUK SONA ERİYOR

40 YILLIK SUSUZLUK SONA ERİYOR
Mahalleliden gelen talepler üzerine harekete geçen Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü, suyu olmayan Seydikemer...

Mahalleliden gelen talepler üzerine harekete geçen Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü, suyu olmayan Seydikemer İlçesi Bayır Mahallesi’ndeki Armutağacı ve Boyağacı mevkilerine 16 bin metre uzunluğunda yeni içme suyu hattı yapıyor. MUSKİ Plan Proje Yatırım ve İnşaat Daire Başkanlığı tarafından yapılan fizibilite çalışmaları sonucunda mahalle sakinlerinin suya kavuşması için gerekli proje çalışmaları tamamlanarak hayata geçirildi.

MUSKİ ekiplerinin bölgede, çalışmalarını 1 ay gibi bir sürede bitirmesi bekleniyor. Proje kapsamında 16 bin metrelik yeni içme suyu hattının yanı sıra mahallelere (köylere) içme suyu deposu ve 1 adet içme suyu terfi istasyonu yapılıyor.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla’nın Büyükşehir olmasından kısa bir süre sonra MUSKİ ekiplerinin Muğla’da hizmet vermeye başladığını, Muğla’da suyu olmayan 35 Mahalleden(köy) 11’ine MUSKİ ekipleri tarafından suyun bağlandığını söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün; “Göreve geldiğimizde Muğla ili genelinde 35 mahallemizde su yoktu. Kapanan İl Özel İdaresinin bölgemizde çok değerli çalışmaları ve projeleri olmuştur. Ancak Muğla coğrafyası bildiğiniz üzere çok büyük ve dağınık bir coğrafya. Bu nedenle her yerde gerekli çalışmalar yapılamıyor. Bizim amacımız Türkiye’nin gözde şehirlerinden biri olan Muğla’mızda susuz mahalle (köy) bırakmamak. Bu kapsamda projelerimizi tek tek hayata geçiriyoruz” dedi.

Seydikemer İlçesinde suyu olmayan iki mahalleye toplamda 16 bin metrelik büyük bir içme suyu hat yapımına başladıklarını söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün, “Vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda bölge ile ilgili MUSKİ Plan Proje ve Yatırım Dairesi Başkanlığı ekiplerimiz tarafından gerekli incelemeler yapılarak projeler hazırlandı. Gerekli koşullar oluştuktan sonra çalışmalarımızı başlattık. Ekipler içme suyu hattını kısa sürede bitirerek vatandaşlarımızın mağduriyetini giderecekler ve bölgede su sorunu kalmayacak. Vatandaşlarımız için en önemli hizmetlerden biri olan suyla ilgili çalışmalarımız Muğla genelinde devam edecek” dedi.

Bu haber toplam 917 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.