SENDİKALAR KAVGASI

SENDİKALAR KAVGASI
Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Eğitim Bir-Sen Muğla Şube Başkanı Önder Uçak, 7 Haziran’da yapılan seçim sonuçlarını ve Türk Eğitim Sen tarafından...

Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Eğitim Bir-Sen Muğla Şube Başkanı Önder Uçak, 7 Haziran’da yapılan seçim sonuçlarını ve Türk Eğitim Sen tarafından kendilerine yönelik yapılan iddiaları değerlendirdi. Menteşe Öğretmenevi’nde basın mensupları ile bir araya gelen Eğitim Bir-Sen Muğla Şubesi yönetimi seçim sonuçlarının bir partinin tek başına iktidar olmasını mümkün kılmadığın açıkladı. Sendika Şube Başkanı Uçak, Türk Eğitim Sen Muğla Şube Başkanının ilçe temsilcilerine gönderdiği mesajı Türk Eğitim Sen Genel Başkanının sosyal medyada gururla paylaşmasına tepki göstererek, mesajda yer alan “Ahlaksız” kelimesinin seviyesiz bir yaklaşım olduğunu belirtti.

7 Haziran seçimlerinde mecliste temsil hakkı elde eden dört parti siyasetin teamüllerini de dikkate alarak olabilecek en kısa sürede 63. Hükümeti kurmak için sorumluluk üstlenmeleri gerektiğini ifade eden Uçak, “Meclisin geniş tabanlı oluşması, demokratik, sivil ve özgürlükçü Yeni Anayasa için bir şans olarak kullanılmalıdır. Bu nedenle 25’inci Yasama döneminde meclisin temel işlevi yeni anayasa olmalıdır.

Milletimizin uzlaşmaya dayalı siyaset mesajının gereği hızla yerine getirilmelidir. Bu anlayışla kurulacak 63. Hükümet uzlaşıya dayalı umutları artırıcı ilk refleksini de toplu sözleşme masasında kamu görevlilerinin talep ve beklentilerini karşılayarak göstermelidir” dedi.

Muğla il yönetimi olarak ‘Kavga zemininde rekabet değil, rekabet zemininde hizmet sendikacılığı’ ilkesiyle 9 Kasım 2014 tarihinden bu yana tüm ilçelerde, okul ziyaretleri ve çeşitli sosyal faaliyetlerde eğitim çalışanlarıyla bir araya geldiklerini söyleyen Uçak, “Onlara çalışmalarımızı, kazanımlarımızı ve hedeflerimizi anlatıyor ve onların da taleplerini, fikirlerini alarak yeni hedeflere doğru yol alıyoruz. Bu süreçte sendikamızı tercih eden eğitim çalışanlarına akıl almaz yakıştırmalarda bulunan sendikacıların bu söylemlerini sosyal medyaya taşımaları bardağı taşıran son damla olmuştur. Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Mürsel Özata’nın ilçe temsilcilerine gönderdiği mesajı Türk Eğitim Sen Genel Başkanının sosyal medyada gururla paylaşması mesajda yer alan ‘Ahlaksız’ kelimesinin seviyesiz bir yaklaşımdır. TES Şube Başkanı Mürsel Özata, bir eğitimci olarak şapkayı önüne koyup düşünmek, bir eğitimciye, bir sendikacıya yakışan tavrı sergilemek yerine, ‘ahlaksız’ kelimesi için bir takım argümanlar üreterek basın açıklaması yapmıştır. 6528 sayılı kanunla şahsımın İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı görevinin sona erdirilerek Mesleki Eğitim Merkezi’ne Eğitim Uzmanı olarak görevlendirildiğimi ve benden önceki şube başkanımızın okul müdür yardımcılığının aynı kanunla sona erip şuan öğretmen olarak çalıştığını belirtmek isterim. Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Mürsel Özata yine aynı kanunla yapılan değerlendirmede görev süresi devam ettirilerek halen Müdür koltuğunda oturmaya devam etmektedir. Sayın Özata eğer yasayı biz uyguladıysak, bize teşekkür borçlusun. Biz isim ya da sayı vererek kimseyi rahatsız etmek istemiyoruz. Türk Eğitim Sen üyesi birçok Okul Müdürü, Müdür Yardımcısı arkadaşımız da şu an görevlerine devam etmektedir. Bunun gibi daha birçok iddialarda bulunmuştur. Yatağan Bozarmut İlk/Ortaokulunda maliye belgesi diyerek sendikadan istifa formu imzalattırıldığını iddia etmektedir. Üyemizin 22 Mayıs 2015 tarihinde sendikamıza vermiş olduğu dilekçe ile iddianın asılsız ve iftira niteliğinde olduğu görülmektedir. Milas’ta eşi bir kargo şirketinde çalışan öğretmeni sıkıntı yaşarsın diyerek TES’den istifa ettirildiği iddiası vardır. Bunun da böyle olmadığını bu üyemiz sosyal medya hesabından açıklamasını yapmış ve kendisinden özür dilenmesini istemiştir. Burada bir öğretmeni üye yapmak için eşini işinden çıkarmak gibi, işten attırmakla tehditten bahseden bir şube başkanının hayal dünyasını merak ediyorum” dedi.

Bu haber toplam 526 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.