42 bin liralık tuvalet

42 bin liralık tuvalet
Gökova Körfezinde bulunan dünyaca ünlü Sedir adasına Kültür ve Turizm Bakanlığı 42 bin 500 liralık tuvalet ve duş yaptırdı. Tuvaletler için 42 bin...

Gökova Körfezinde bulunan dünyaca ünlü Sedir adasına Kültür ve Turizm Bakanlığı 42 bin 500 liralık tuvalet ve duş yaptırdı. Tuvaletler için 42 bin 500 lira harcanırken adada cankurtaran ve sağlık ekibinin bulunmaması dikkat çekiyor. Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürü Kamil Özer “ tuvaletleri modern bir hale getirdik” dedi.

Yılda 110 bin kişi geliyor

Gökoava Körfezinde bulunan altın sarısı rengindeki kumları iple çevrilerek özel koruma altına alınan plaj, bu yıl da tatilci ve turist akınına uğruyor. Ünü dünyanın dört bir yanına yayılan ve tarihte, Mısır Kraliçesi Kleopatra ile Romalı sevgilisi ünlü komutan Antonius’un büyük aşk yaşadığı, yüzüp kumlarında uzandıkları rivayet edilen Sedir Adası, bölgeye ilgiyi artırıyor. Sedir Adasına geçen yıl 110 bin turist ziyaret etti. Bunun karşılığında 650 bin liralık gelir elde edildi. Sedir adasının belli bölümü özel şahıslara aitti. Kültür ve Turizm Bakanlığı gerekli kamulaştırmayı yaptı. Ada şuan hazinenin ve kullanımı kültür ve Turizm bakanlığına ait.

Tuvalet ve duşlara 42 bin 500 lira harcandı

Ada tamamen bakanlığa geçtikten sonra yenileme çalışmalarına başlandı. Adaya turistler için 42 bin 500 lira para harcanarak tuvalet ve duş yapıldı. Tuvaletlere bu kadar para harcanırken yılda 110 bin turist adayı ziyaret ederken dünyaca ünsü sedir adasında ne cankurtaran bulunuyor ne de sağlık ekibi.

Cankurtaran sıkıntımız var

Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürü Kamil Özer “ adada gerekli kamulaştırmaları tamamladık. Tuvalet ve duşlar konusunda büyük şikayetler aldık. Sedir Adasında tuvaletleri ve duşları modern bir hale getirdik. Tuvalet ve duşlar için 42 bin 500 lira harcandı. Adada cankurtaran sıkıntımız var. Bir sağlık ekibimiz yok” dedi.

Bu haber toplam 548 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.