42 Yıl Aradan Sonra Bir Araya Geldiler

42 Yıl Aradan Sonra Bir Araya Geldiler
SİNEM KARAKAYA- Ticaret Meslek Lisesi mezunları 42 yıl aradan sonra bir araya gelerek hasret giderdi. Eski adı Muğla Ticaret ve Anadolu Ticaret Meslek Lisesi...

SİNEM KARAKAYA- Ticaret Meslek Lisesi mezunları 42 yıl aradan sonra bir araya gelerek hasret giderdi. Eski adı Muğla Ticaret ve Anadolu Ticaret Meslek Lisesi olan,2013-2014 eğitim öğretim yılında Kanuni Sultan Süleyman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak adı değiştirilen liseden 1977 yılında mezun olan öğrenciler, 42 yıl aradan sonra bir araya geldi.

42 Yıl Aradan Sonra Bir Araya Geldiler

Yeni adı Olgunlaşma Enstitüsü olan, o zamanların Ticaret Meslek Lisesi okulunda buluşan mezunlar, yıllar sonra bir araya gelmenin mutluğunu yaşayarak hasret giderdi. Yıllar sonra birlikte vakit geçirmek için buluşan mezunlar, 42 yıl aradan sonra mezun oldukları sınıfta ders dinledi.

Refik Alaca, Bircan Çakır ve Erdoğan Eliküçük öncülüğünde gerçekleşen buluşmada konuşma yapan sınıf başkanı Refik Alaca; “ Daha önce 26 Ekim’de okulun düzenlediği bir etkinlikte bir araya gelmiştik. Orada dedik ki, 77 mezunları olarak bir whatsap grubu oluşturalım istedik. O grupta organize olarak 42 yıl aradan sonra bir araya geldik. Şu an ki Olgunlaşma Enstitüsü o zamanların Ticaret Meslek Lisesiydi. Son mezunları biziz. Daha sonra okul taşındı isimler değişti. 5 şube vardı. 3 şubesi ticaret bölümü, 2 şubesi kooperatifçilik bölümüydü. Hepimiz burada toplandık. Şimdi sadece mezun olarak buluştuk. İlerleyen zamanlarda eşlerimizle birlikte bir buluşma daha organize edeceğiz” dedi.

42 Yıl Aradan Sonra Bir Araya Geldiler

İletişim teknolojisinin gelişmesinin avantajlarını kullanarak bir araya geldiklerini belirten Erdoğan Eliküçük; “ İletişim teknolojisinin gelişmesinin avantajlarını kullanarak buluştuk. 77 mezunları olarak burada toplandık. Nostaljik duygular yaşanıyor. Ben eşimle okurken burada tanıştım ve 2 çocuğum var. Sadece ben değil, benim gibi burada eğitim alırken eşiyle tanışıp hayatı değişen çok arkadaşım var.  Güzel duygular yaşadık. Bu bir başlangıç oldu. Aktivitelerimiz devam edecek. Şimdiki gençlik dijital kültürle yetişen bir gençlik. Bizde o zamanlar arkadaşlık, samimiyet daha ön plana çıkıyordu. Biz bunu sürdürmeye çalışıyoruz. İnsanı duyguların göz ardı edilmemesinden yanayım” dedi.

Yıllar sonra arkadaşlarıyla bir araya gelmenin duygulu anlar yaşattığını söyleyen Bircan Çakır; “Yıllar sonra arkadaşlarımı görünce çok duygulandım. Çok mutluyum, hatta kendimi tutamayıp ağladım. Umarım bağlarımızı hiç koparmayız” şeklinde konuştu.

Mezun öğrencilerden Tülin Gürel ise; “ 42 yıl aradan sonra buluşmanın sevincini yaşıyoruz. Bu etkinlik başlangıç oldu. Devamı gelir umarım. 77 mezunları olarak hepimiz burada toplandık. Şimdi sadece mezun olarak buluştuk. İlerleyen zamanlarda eşlerimizle birlikte bir buluşma daha organize edeceğiz. Aktivitelerimiz devam edecek” dedi.

Mezun oldukları sıralara tekrar oturan öğrenciler, yaşadıkları anıları anlatarak 42 yıl aradan sonra sınıf öğretmenleri Namık Kemal Konuk tarafından ders dinlediler. Duygu dolu anlar yaşayan öğrenciler, mezuniyet fotoğrafı çektirdikleri alanda tekrar fotoğraf çektirerek anılarına yenisi eklediler.

Bu haber toplam 1206 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.