5 Haziran Dünya Çevre Günü

5 Haziran Dünya Çevre Günü
Çevre kirliliğinin artması nedeniyle Dünya kamuoyuna sorunların çözmek için çareler aramaya başladığı gün olan 5 Haziran, dünya genelinde ‘Dünya...

Çevre kirliliğinin artması nedeniyle Dünya kamuoyuna sorunların çözmek için çareler aramaya başladığı gün olan 5 Haziran, dünya genelinde ‘Dünya Çevre Günü’ olarak kutlanmaya devam ediyor. Dünya genelinde kutlanan Dünya Çevre Günü Muğla’da da bir dizi etkinlik ile kutlanıyor.

Muğla Belediyesi tarafından çeşitli etkinlikler ile ‘Dünya Çevre Günü’ kutlanırken Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından anıta çelenk sunuldu. Cumhuriyet meydanında gerçekleşen etkinliğe Muğla Vali Yardımcısı Ali Kamil Başar, Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ufuktan Güneş ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü çalışanları katıldı.

Vali Yardımcısı Ali Kamil Başar ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ufuktan Güneş’in Atatürk anıtına çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve istiklal marşı okundu.

Günün konuşmasını yapan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ufuktan Güneş, gün geçtikçe artan çevre kirliliği sadece insan sağlığını değil bitki ve hayvanları da olumsuz etkilendiğinin altını çizdi. Güneş, “Çevreye gelişi güzel atıla çöplerin özellikle doğada 400 yıl boyunca kalabilen plastik ve benzeri arıklarda çevreyi kirletmektedir. Çevre, bir kurum yada kuruluşun değil, bütün insanların sorumlu olduğu yaşam alanıdır. Gelecek nesillere iyi bir çevre bırakabilmek için çevre kirliliğinin mutlaka önlemek, yeşil alanları ve doğayı korumak gerekmektedir” dedi.

Bu haber toplam 764 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.