5 İLÇE YANIYOR

5 İLÇE YANIYOR
29 Temmuz Perşembe günü Marmaris’in Armutalan Mahallesinde başlayan orman yangını gün geçtikçe diğer mahallelere sıçrayarak devam ediyor. Mavisi ve yeşiliyle tanınan Marmaris küle döndü. Yaklaşık 11 hektardan fazla alan...

29 Temmuz Perşembe günü Marmaris’in Armutalan Mahallesinde başlayan orman yangını gün geçtikçe diğer mahallelere sıçrayarak devam ediyor. Mavisi ve yeşiliyle tanınan Marmaris küle döndü. Yaklaşık 11 hektardan fazla alan yok oldu. Milas, Seydikemer, Köyceğiz, Kavaklıdere ilçelerinde çıkan yangınlar tüm müdahalelere rağmen söndürülemiyor. Vatandaşların çoğu hava desteğinin eksikliğinden isyan ediyor.

BERİTAN YÜCEL

Muğla günlerdir orman yangın haberleriyle felaketi yaşıyor. Marmaris’te başlayan orman yangınının ardından peş peşe Köyceğiz, Milas, Seydikemer, Kavaklıdere ilçelerinden de yangın haberleri geldi.

Marmaris’in Armutalan Mahallesi Şirinyer mevkiindeki ormanlık alanda 7 gün önce çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle yayılarak Bayır, Çiftlik, İçmeler, Osmaniye, Turgut, Turunç, Hisarönü ve Orhaniye mahallelerinde de etkili oldu. Hisarönü Mahallesi adeta felaketi yaşadı. Tüm mahalle tahliye edildi.

Marmaris'teki söndürme çalışmasına katılan Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanlığına bağlı grup da tüm çabalarıyla yangını söndürmek için çabalıyor.

Vatandaşlar ve ekipler tüm çabalarıyla yangını söndürebilmenin yanı sıra yaban hayatının da kurtarmak için canlarını hiçe sayarak müdahalede bulunuyor.

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, Hisarönü’nde 50’den fazla evin zarar gördüğünü, Bayır Mahallesi’nde 1 zeytinyağı fabrikasının küle döndüğünü aktardı.

Başkan Mehmet Oktay katıldığı bir canlı yayın programında yaptığı açıklamada komplo teorileri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Oktay, 2 çocuğun yaktığı defterler nedeniyle yangının başladığı iddiasına yanıt olarak, “Bu iddia ile ilgili bir teyit almış değiliz. Komplo teorileri tabiki üretilebilir. Yer yer bizimde şüphelendiğimiz durumlar oldu. Yangının 2’nci günü özellikle İçmeler bölgemizdeki yamacın bir kısmında yangın devam ederken yamaca çok ters tamamen karşı bir yerde yangın başlaması bizde de şüphe uyandırdı. Bahsettiğim alan yaya ulaşımına çok müsait olmayan bir alan” dedi.

-KÖYCEĞİZ

Köyceğiz’in Ağla Mahallesi'nde 29 Temmuz Perşembe günü başlayan ve geniş bir alana yayılan orman yangını günlerdir söndürülemiyor. Yöre halkı elindeki tüm imkanlarla yangının yerleşim yerlerine sıçramaması için yangına müdahale ediyor.

Köyceğiz Kaymakamlığı’nın yaptığı açıklamaya göre 2 uçak, 3 helikopter ile yangına havadan müdahale ediliyor.

-MİLAS

“ETKİN HAVA MÜDAHALESİNİ GÖREMEDİK”

31 Temmuz Cumartesi günü Milas’ın Beyciler ve Gökpınar Mahallelerinde çıkan orman yangını rüzgarın etkisiyle hızla büyüyerek Ören Türkevleri, Çökertme, Bozolan, Fesleğen, Gökbel ve Türkevleri ile Bodrum'un Aşağı Mazı, Yukarı Mazı mahallelerinde etkili oldu.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat 2 Temmuz Salı günü katıldığı bir programda şu açıklamalarda bulundu:

“Çökertme’den Milas’a doğru bir yöneliş var. Maalesef etkin olarak hava müdahalesini göremedik. Orman, itfaiye personelleri müdahale ediyorlar. Gerek coğrafi yapı, rüzgarın şiddeti sebebiyle oraya sokulamıyorlar. Hava müdahalesi olmadan yangını sönmesi mümkün değildi”

Başkan Tokat sosyal medya üzerinde yaptığı açıklamada yangının kritik eşiği aştığını belirterek, “Yangın kritik eşiği aştı ve siteler tarafına geçti. Böyle olacağı belliydi. Sinirimden ağlayacağım” dedi.

-SEYDİKEMER

Seydikemer’in Çukurincir Mahallesi’nde 2 Temmuz Pazartesi günü 10.24’te başlayan orman yangını ekiplerin müdahalesiyle 11.19’da kontrol altına alınarak soğutma çalışmaları yapıldı.

Ardından saat Çökek Mahallesi’nin 3 farklı noktasında orman yangını başladı. Çökek Mahallesi’ndeki ormanlık alanın üç ayrı noktasında yangın çıktığının ihbarı üzerine Muğla Orman Bölge Müdürlüğü yangın söndürme ekipleri bölgeye sevk edildi.

Seydikemer Belediyesi sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Çökek yangınına müdahalede güçlük yaşandığı, su tankeri ve ilaç tankeri gibi su takviyesi yapabilecek araçlara ihtiyaç olduğu ifade edildi.

-KAVAKLIDERE

Kavaklıdere’nin Başalan, Burnagoz ve Harmanbelen Mahallerinde 2 Temmuz Pazartesi günü orman yangını başladığı öğrenildi. Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir, vatandaşlara çıkan orman yangınlarına müdahale çağrısında bulundu.

Gece saatlerinde Ortaköy, Nebiler, Harmanbelen ve Menteşe Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar tahliye edildi. Yangın söndürme çalışmaları devam ediyor.

İSPANYA YANGIN SÖNDÜRME EKİBİ MUĞLA'DA

Muğla'da devam eden orman yangınlarını söndürme çalışmalarına destek olmak amacıyla İspanya'dan yangın söndürme ekibi geldi. Ekip günlerdir Muğla’da söndürülemeyen yangınlara havadan müdahale ediyor.

Bu haber toplam 706 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.