5 Rus’un öldüğü sahte içki davasında karar çıkmadı

5 Rus’un öldüğü sahte içki davasında karar çıkmadı
Muğla’nın Bodrum ilçesinde 26 Mayıs 2011 tarihinde tur gezisinde 5 Rus tur rehberi sahte içkiden zehirlenerek yaşamını yitirmişti. Olayla ilgili olarak...

Muğla’nın Bodrum ilçesinde 26 Mayıs 2011 tarihinde tur gezisinde 5 Rus tur rehberi sahte içkiden zehirlenerek yaşamını yitirmişti. Olayla ilgili olarak 8 kişi hakkında kasten adam öldürmek iddiasıyla Muğla 2. Ağır Ceza mahkemesinde dava açılmıştı. Muğla’da görülen 3. duruşmada da karar çıkmadı.

Sahte içkiden zehirlenmişlerdi

Bodrum'da 26 Mayıs 2011 tarihinde çıktıkları yat gezisinde içtikleri içkiden zehirlenen Rus rehberler Maria Shalyapina (28), Zalyaeva Auilia (20), Alexandr Zhbckov (23), Marina Sevelyova (28) ile Victoria Nikolaeva (22) yaşamını kaybetti. 5 Rus rehberin ölümüne neden oldukları iddia edilen ve haklarında müebbet hapis cezası istenen, içkilerin dağıtımını yapan Naz Gıda Limited Şirketi yöneticisi Sakıp Demirkol, yeğeni ve şirketin dağıtıcıları Tolga Depeharman ile Ender Salman, geziyi düzenleyen Orkan Denizciliğin sahipleri Önder Kabakçı ve Fatih Kabakçı, barmen Seyithan Siyi, teknenin kaptanı Serkan Sakallı ve sahte içkiyi ithal eden şirketin yöneticisi İlker Atacan'ın ilk duruşması bugün Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Rusya yakından takip ediyor

Zanlılar ile avukatları dinleyen mahkeme heyeti Rusya’da adli makamlara gelen yazıların beklenmesi, sahte içkiler ile ilgili olarak Tarım İl Müdürlüğü ile Adli Tıp Kurumundan gelecek raporlar ile eksik evrakların tamamlanması için mahkemeyi 5 Eylül tarihine erteledi. Mahkeme heyeti tutuklu sanıkların tahliye talebini kabul etmeyerek tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Mahkeme sonunda duruşmayı takip etmek için Muğla’ya gelen Rusya Federasyonu Muavin Konsolosu İgor İlçenko, davayı ülke olarak yakından takip ettiklerini söyledi. Bodrum’da yaşanan olayın kendileri için trajedi olarak gördüklerini kaydeden İlçenko, “Rusya olarak böyle bir olayın yaşanmasından büyük bir üzüntü duyuyoruz. Bizim bu olay bir trajedidir. Rusya olarak bu davayı yakından takip ediyoruz. Bu konuda bizden istenilen her konuda elimizden geleni yapmaya hazırız. Ama bizim için burada en önemli konu bu olayda suçu bulunan kişilerin cezalandırılmasıdır” dedi.

Rusya’da yayımlanan bazı gazetelerde zehirlenme olayının kasıtlı yapıldığı yönündeki iddialara cevap veren hayatını kaybeden Rus rehberlerin avukatlarından Ruhittin Kader ise, “Türkiye’de bu davada yargılanan kişiler kasten adam öldürmek suçuyla yargılanıyor. Rusya’da bulunan gazeteler dava dosyasını incelediğinde bu suçlamayı görmüşlerdir. Bu iddiaları görünce bu tarzda haber yapmaları normaldir” cevabını verdi.

Bu haber toplam 588 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.