“5 Yıldızlı” Hayvan Barınağı

“5 Yıldızlı” Hayvan Barınağı
4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde hayvan bakım evinde ki hayvanlar unutulmadı. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, hayvan bakım evini...

4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde hayvan bakım evinde ki hayvanlar unutulmadı. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, hayvan bakım evini ziyaret etti. 100 Yaş Evi üyeleri ile İmam Hatip Lisesi öğrenci ve öğretmenleriyle beraber hayvan bakım evini  gezen Başkan Gürün, bakım evi ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün 4 Ekim Hayvan Koruma Günü dolayısıyla 100 yaş evi üyeleri ve İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle Muğla Belediyesi’nin barınağını gezdi. Gezide ziyaretçilere eşlik eden barınak görevlileri ve veterinerler, hayvanların durumları hakkında bilgi verdiler.

Yapılan tesisin hayvan koruma kurallarının tümüne uyularak yapıldığını dile getiren Başkan Gürün “Bugün 4 Ekim Hayvanları Koruma günü. Bizde bugün nedeniyle 100 yaş evi sakinleri ve imam hatip lisemizin öğrencileri ve öğretmenleri ile buradayız. Rahatlıkla tüm Muğlalılar olarak bu tesisle övünebiliriz. 2013 yılında başladığımız barınağın tesisiyle ilgili işlemler bitirildi ve 1 bucuk yıldır da burada görev yapıyoruz. Tesisin bütün şartnamesi hayvan korumanın uyulması gereken tüm kurallarına uyularak yapılmıştır. Burada en önemli mesele, buraya gelen hayvanlarımızın sahiplendirilmesi bilincini oluşturmamız gerekiyor. Burada bulunan doğal yaşam alanı ve bulunan  bu alanlar 3 milyon 715 bin liralık bir bütçeyle yapılmıştır. Güncelleştirdiğimiz takdir de Şuanda 4 milyonu geçmiştir. Tesiste bakım var, tedavi var, rehabilitasyon ve kısırlaştırma var. Gezinti alanıyla birlikte 2861 metre karelik kapalı alan var. 8761 metre kare doğal yaşam alanı var. Onun dışında da toplam olarak bu alan 37 bin 349 metre kare alandır.  Sahiplendirilen hayvan sayısı 1813 bu önemli bir rakam.” Dedi.

Tedavi Edilen Hayvan Sayısı 11 Bin 440

Tedavi edilen hayvanlar ve çıkarılması gereken yasa hakkında açıklamalarına devam eden Gürün; “Tedavi edilen hayvan sayısı 11 bin 440.  Cerrahi operasyon yapılan hayvan sayısı 188. Aşılanan hayvan sayısı 9 bin 806. Yani küpeli hayvanlar. Aşılanıyor, küpeleniyor ve kanun gereği bulunan yere geriverme durumundayız. Bizim beklentimiz taslak halinde uzun yıllardır bekleyen yasanın biran önce çıkartılması. Çünkü bu bulduğun yere tekrar iade etme konusu şehir içersinde oldukça büyük problemler yaratıyor. Hayvan korumayla ilgili derneklere önerilerimizi gönderdik. Taslak tartışılıyor ancak bir türlü yasa haline gelmedi. Şuanda yaşanmakta olan bazı olumsuzlukları ortadan kaldırılması için bu yasanın mutlaka çıkarılması, hayvanların ciplenmesi, cipli olanın kiminse onu üzerine kaydedilmesi ve o hayvandan sorumlu olunması gerekiyor. Biz ondan sonra burada çok daha fazla katkı yapmayı planlıyoruz. Dilerim ki en kısa sürede yasa çıkar. Yasayla birlikte dostlarımız hayatları çok daha kaliteli hale gelir.” İfadelerinde bulundu.

Bu haber toplam 1200 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.