50 yıl sonra buluştular

50 yıl sonra buluştular
Milas Lisesi 6 Edebiyat B Şubesi'nden, 1972 yılında mezun olan öğrenciler 46 yıl sonra düzenlenen kahvaltı etkinliğinde bir araya geldi.Topçu Ömer Konağı Tarihi Konak Lokantası’nda gerçekleştirilen organizasyona; Türkiye’nin...

Milas Lisesi 6 Edebiyat B Şubesi'nden, 1972 yılında mezun olan öğrenciler 46 yıl sonra düzenlenen kahvaltı etkinliğinde bir araya geldi.

Topçu Ömer Konağı Tarihi Konak Lokantası’nda gerçekleştirilen organizasyona; Türkiye’nin dört bir yerinden gelen mezun öğrenciler, lise arkadaşlarıyla 46 yıl sonra buluştu.

Eşleriyle birlikte kahvaltı etkinliğine katılan mezun öğrenciler; Milas Lisesi 6 Edebiyat B Şubesi Sınıf Öğretmeni ve aynı zamanda Fransızca Öğretmeni Ali Ak’ı da unutmadılar.

Liseden mezun olan ve hayata atılan arkadaşlarını bir arada yeniden görmek ve eski lise günlerini yâd etmek istedikleri için bu organizasyonu gerçekleştirdiğini aktaran Ünsal Yalçınkaya; aralarından ayrılan 8 lise arkadaşını da andı.

Yaklaşık 50 yıl aradan sonra yeniden bir araya geldikleri için oldukça heyecanlı ve mutlu olduklarını aktaran mezun öğrenciler, yaşantılarını ve anılarını paylaştı.

TÜRKİYE’NİN DÖRT BİR YERİNDEN GELDİLER

6 Edebiyat B Şubesi Sınıf Öğretmeni Ali Ak, 46 yıl sonra mezun öğrencilerini bir çatı altında topladıklarını ve çok güzel bir tablo oluşturulduğunu ifade ettikten sonra, “1972 yılında mezun olan 46 öğrencimle, yaklaşık 50 yıllık bir aradan sonra ilk kez bir araya geldik. Bir öğretmen olarak yetiştirdiğim öğrencilerimin geldiği yerleri görmek beni çok mutlu etti. Çok duygulandım. Sizler benim en güzel armağanlarımsınız. Türkiye’nin en uzak köşesinden, bu kahvaltı için geldiniz. Herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

“LİSE SIRALARINA GERİ DÖNDÜK”

İlk kez 46 yıl sonra bir araya geldiklerini belirten Yalçınkaya, bu etkinliği her yıl yapmayı istediklerini dile getirerek: “Mezun olduktan sonra hayata atıldık. Türkiye’nin dört bir köşesinde yaşamaya başladık. Mezun arkadaşları ve sınıf öğretmenimi yeniden buluşturmak istedim. Organizasyon davetini ilettiğim zaman, mezun olan arkadaşlarım memnuniyetle gelmek istediklerini ifade etti. Türkiye’nin dört bir yerine dağılana arkadaşlarımla, burada buluştuk. Biz 46 kişilik bir sınıftık. Aramızdan, 8 arkadaşımız ayrıldı. Onları rahmetle anıyorum. Buluşmalarımızı, geleneksel hale getirmek istiyorum. Çok güzel duygular yaşanıyor burada. Anılarımızı tazeledik, eski günlerimizi yeniden yaşadık. Lise yıllarımıza yeniden döndük. 50 yıllık hasreti giderdik.” ifadelerini kullandı.

“EN GÜZEL ÇİÇEK SİZLERSİNİZ”

Kahvaltı etkinliğinin ardından Yalçınkaya, mezun öğrenciler adına sınıf öğretmenleri Ak’a çiçek takdim etti. Çiçeği aldıktan sonra duygu dolu anlar yaşayan Ak, öğrencilerine “Bana verdiğiniz çiçek için çok teşekkür ederim. En güzel çiçek sizlersiniz.” diye kaydetti.

Topçu Ömer Konağı Tarihi Konak Lokantası İşletmecisi Hazar Karabulut, etkinliğin kendi işletmesinde yapıldığı için oldukça mutlu olduğunu ifade ederek: “Mezun öğrenciler, 50 yıl sonra benim işletmemde yeniden buluştu. Buna vesile olduğum için çok mutluyum.” dedi.

Mezun öğrenciler; yaklaşık 50 yıl sonra buluştukları arkadaşlarıyla bol bol sohbet edip, fotoğraf çekildi.

Bu haber toplam 660 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.