55. Kütüphane Haftası Kutlanıyor

55. Kütüphane Haftası Kutlanıyor
Kütüphane haftası çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. 55. Kütüphane haftası etkinlikleri çerçevesinde Muğla’da gerçekleşen programla kutlandı.Kütüphane Haftası kapsamında Muğla Hoca Mustafa Efendi İl Halk Kütüphanesi önünde...

Kütüphane haftası çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. 55. Kütüphane haftası etkinlikleri çerçevesinde Muğla’da gerçekleşen programla kutlandı.

Kütüphane Haftası kapsamında Muğla Hoca Mustafa Efendi İl Halk Kütüphanesi önünde 55. Kütüphane Haftası etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Muğla Vali Yardımcısı Mehmet Fikret Çavuş, Kültür ve Turizm İl Müdürü Filiz Kaya, Muğla Hoca Mustafa Efendi İl Halk Kütüphanesi Müdür Vekili Hasan Hüseyin Yiğit, çok sayıda öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı.  Türkiye'de 1964 yılından beri her yıl Mart ayının son Pazartesi günü ile başlayan hafta "Kütüphaneler Haftası" olarak kutladıklarını söyleyen Muğla Hoca Mustafa Efendi İl Halk Kütüphanesi Müdür Vekili Hasan Hüseyin Yiğit; “ Kütüphanemizde bugün itibariyle dokuz bin beş yüz kayıtlı üyemiz, seksen iki bin kitabımız bulunmaktadır. Hemen hemen her konuda üç yüz on beş dergiye abone olan kütüphanemizde ücretsiz internet bağlantısı hizmeti de verilmektedir. Kütüphanemiz kayıtlı üyelerimiz dışında da tüm halkımızın kullanımına açıktır. ‘Geride Kimse Kalmayacak’ hedefi ile oluşturulan Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine ulaşma sürecinde kütüphaneler kilit kurumlardır. Bilgi toplumu , internet bağlantısına sahip olmanın ötesinde bir kavramdır. Kütüphane, bilginin ve bilgiyi kullanmak için gerekli becerilerin herkes tarafından erişilebilir olmasının güvencesidir.” Dedi.

Etkinlik, Kütüphane Haftası adı altında yapılan yarışmalarda dereceye giren öğretmen ve öğrencilere ödüllerin vermesiyle sona erdi.

Bu haber toplam 506 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.