57. KÜTÜPHANE HAFTASI KUTLANDI

57. KÜTÜPHANE HAFTASI KUTLANDI
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Mustafa Pabuçcuoğlu Konferans Salonu’nda 57. Kütüphane Haftası düzenlenen programla kutlandı. Etkinlikte en çok kitap okuyan okuyuculara protokol tarafından ödül verildi.Beritan YücelKütüphane...

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Mustafa Pabuçcuoğlu Konferans Salonu’nda 57. Kütüphane Haftası düzenlenen programla kutlandı. Etkinlikte en çok kitap okuyan okuyuculara protokol tarafından ödül verildi.

Beritan Yücel

Kütüphane Haftası kapsamında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Mustafa Pabuçcuoğlu Konferans Salonu’nda 57. Kütüphane Haftası etkinliği düzenlendi. Etkinlikte yetişkin, genç ve çocuk kategorisi olmak üzere 3 dalda en çok kitap okuyan kişiler ödüllendirildi.

Etkinliğe Muğla Vali Yardımcısı Baha Başçelik, Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ali Bayraktaroğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Bingöl, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdür Soner Kaya, Hoca Mustafa Efendi İl Halk Kütüphanesi Müdürü Pınar Dengiz ve kütüphane çalışanları ile öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Hoca Mustafa Efendi İl Halk Kütüphanesi Müdürü Pınar Dengiz günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı.

Öte yandan İl Halk Kütüphanesinin uzun yıllardır kullanıcısı olan Şener Silme, Bakanlık tarafından yılın okuyucu olarak seçildi ve sıradışı belgeselinde yer aldı.

“OKUMAK HAYATTIR”

Okumanın önemine değinen Müdür Dengiz, “Kütüphane, kitap ve okumak. Bu 3 kavram hep yan yana anılır. Yaşamamızda temel nokta okumaktır. Okumak bazen yaşadığın şehri bazen dünyayı bazen geçmişi bazen de bugünü keşfetmektir. Okumak hayatı sevmektir, okumak hayattır. Kütüphanemizin gün gereklerine uygun, modern, ihtiyaca cevap verebilen ve örnek bir halk kütüphanesine dönüştürebilmek için çaba sarf ediyoruz. Diğer halk kütüphanesinin çalışmalarını takip ediyoruz, projeler üretiyoruz.  Hedefimiz; nitelikli, hayata tutunan, hayatınıza dokunan, yaşamımızın vazgeçilmek mekânı olarak gördüğünüz, yaşayan bir halk kütüphanesi olmaktır. Kütüphaneler ve kitaplarla iç içe günler dilerim” şeklinde koştu.

“HİÇBİR GEMİ BİZİ BİR KİTAP KADAR UZAĞA GÖTÜREMEZ”

İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Bingöl ise, “Bu yıl 57. sini kutladığımız kütüphane haftasını “çağları aşan söz” temasıyla kutlayacağız. Kitap okuma kültürünü okullarımızda oluşturmak amacıyla 1964 yılından beri Mart ayının son haftası kütüphane haftası olarak kutlanmaktadır. Bu yılki tema pandemi sürecinde yayıncılık olarak belirlenmiştir.  Pandemi sürecinde kuralara uygun şekilde kütüphane hizmete devam etmiştir. Kitapların olmadığı bir dünya düşünülemez. Hiçbir gemi bizi bir kitap kadar uzağa götüremez” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından “Sıra Dışı Okullar 11 Belgeseli” gösterildi.

Daha sonra en çok kitap okuyan okuyucular; Yetişkin Kategorisinde Tahir Göksel’e Vali Yardımcısı Baha Başçelik, Genç Kategorisinde Süleyman Kaya’ya Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ve Çocuk Bölümü okuyucuları Mustafa ve Furkan Özdemir kardeşlere Rektör Yardımcısı Ali Bayraktaroğlu tarafından ödüller verildi.

Bu haber toplam 763 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.