65 yaş üstü sıcak hava nedeniyle evde kaldı

65 yaş üstü sıcak hava nedeniyle evde kaldı
Muğla’da Coronavirüs salgını kapsamında alınan önlemler nedeniyle sokağa çıkmaları kısıtlanan 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olan kişiler...

Muğla’da Coronavirüs salgını kapsamında alınan önlemler nedeniyle sokağa çıkmaları kısıtlanan 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olan kişiler istisna uygulanması kapsamında bir hafta sonra tekrar sokağa çıktı.

Neval Çolak

Mayıs ayı sıcaklıklarında 88 yıllık rekorun kırıldığı Muğla’da Coronavirüs salgını kapsamında alınan önlemler nedeniyle sokağa çıkmaları kısıtlanan 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olan kişiler istisna uygulanması kapsamında bir hafta sonra tekrar sokağa çıktı.

Meteorolojik uyarılara göre 17 Mayıs Pazar günü hava sıcaklıklarının yüksek seyredeceğinin değerlendirilmesi üzerine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla, 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların sokağa çıkma saatleri 12:00 - 18:00 olarak değiştirilmişti.

Menteşe’de hava sıcaklığının yüksek olmasından dolayı 65 yaş ve üstüne verilen izne rağmen geçen haftaya göre daha az sayıda vatandaşın dışarıya çıktığı gözlendi. Sokağa çıkan vatandaşlar da park ve bahçelerdeki gölgelik alanlarda sohbet etmeyi tercih etti. Bazı vatandaşların market alışverişi yapıp evlerine döndükleri görüldü.

“Kendimize dikkat ederiz” diyen Zübeyda Arıcı yasağın 65 yaş üstü vatandaşlar için yasağın kalkmasını istediğini söyleyerek, “Diyabet hastasıyım Pazar günlerini iple çekiyorum. Bu haftada çok sıcak, güneşe çıkılmıyor. Geldim gölgede oturuyorum, evin içinde sıkıldım. Evde oturmaktansa geldim gölgeye oturdum. Evin içinde ayaklarımız tutuldu. Biz kendimize dikkat ederiz yeter ki yasak kalksın” dedi.

Havanın sıcak olmasından dolayı sokağa çıkma izninde gölgeliklerde oturup eve gideceklerinden şikâyetçi olan bazı vatandaşlar ise, “Pazar günleri kısa sürelide olsa faydalı oldu. Özellikle bugün 12 ve 18 saatleri arası olarak sürenin uzun olması daha iyi oldu. Bugün hava çok sıcak geldik gölgeliklerde oturuyoruz. Biraz sonra kalkıp yine eve gideceğiz” diye konuştu.

Gençlerin tedbirsiz ve sosyal mesafeye uymayarak hayatlarına devam ettiklerini vurgulayan vatandaşlar, “En azından hafta içi belli bir saat aralığında izin günü olursa daha sıkılmadan ve banka olsun, dairedeki işlerimizi halletmek konusunda daha iyi olacağını düşünüyoruz. Biz 65 yaş üstü vatandaşlar ve kronik hastalar da dahil eve hapis olarak, Coronavirüse sebep miyiz? Ben evde sıkıntı stres çekerken, dışarıda gençler maskesiz, sarmaş dolaş geziyor. Hiçbir tedbir almadan hayatlarına devam ediyorlar. Sonra da 65 yaş ve üzerini gördüğü zaman sokakta sanki biz taşıyıcı hastayız gibi farklı bakıyorlar. Sanki hastalığı sadece biz taşıyoruz ve biz bulaştırıyoruz. Bizler evde dururken, tedbirsiz gezenler bize bulaştırmayacak mı? Bizim stres çekmemizin ne anlamı kaldı? Bilim kurulunun daha kapsamlı tedbir almasında fayda var. Resmi işlerimiz için hafta içerisinde bir gün müsaade çıksa daha mutlu olacağız” şeklinde konuştular.

Bu haber toplam 698 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.