7 bin haneye nakdi yardım

7 bin haneye nakdi yardım
Coronavirüs önlemleri kapsamında Menteşe Kaymakamlığı’nca “Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Destek Programı”  adı altında Muğla’nın Menteşe...

Coronavirüs önlemleri kapsamında Menteşe Kaymakamlığı’nca “Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Destek Programı”  adı altında Muğla’nın Menteşe ilçesinde ikamet eden ihtiyaç sahibi 7 bin 162 haneye 1000’er lira nakdi yardım yapıldı.

Neval Çolak

Coronavirüs önlemleri kapsamında ülke genelinde olduğu gibi Muğla ilinde de önlem ve ihtiyaç sahiplerine yönelik yardımlar devam ediyor.

Bu kapsamda Menteşe Kaymakamlığı’ndan edinilen bilgiye göre, Muğla’nın merkez Menteşe ilçesinde “Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Destek Programı”  adı altında ihtiyaç sahibi aileye nakdi para yardımı yapıldı. Destek programı kapsamında Menteşe Kaymakamlığı tarafından ihtiyaç sahibi 7 bin 162 haneye 1000’er lira nakdi yardım yapıldı.

Yaşlı aylığı, engelli aylığı, engelli yakını aylığı, silikozis aylığı, eşi vefat etmiş kadınlara yönelik düzenli nakit yardım, muhtaç asker ailelerine yönelik düzenli nakit yardım, öksüz yetim yardımı, muhtaç asker çocuğu yardımı, şartlı eğitim yardımı, şartlı sağlık yardımı, çoklu doğum yardımı, psiko-sosyal ve mali kayıp yaşayan tüberküloz ve sspe hastalarını içine alan merkezi sosyal yardım kapsamında Bin 307 haneye “Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Destek Programı”  (FAZ-1) ile 1000 lira nakdi ödemeleri, PTT, emniyet ve jandarma görevlileri aracılığı ile yapıldı.

Coronavirüs tedbirlerinden olumsuz etkilenmiş, ihtiyaç sahibi tüm kesimlere el uzatmak için “Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Destek Programı” (FAZ-2) adı altında ise Bin 353 haneye 1000'er lira nakdi destek yine PTT, emniyet ve jandarma görevlileri aracılığı ile dağıtıldı.

Yine aynı şekilde Coronavirüs tedbirlerinden olumsuz etkilenmiş, esnaf başta olmak üzere ihtiyaç sahibi tüm kesimlere “Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Destek Programı” (FAZ-3) adı altında ise 4 bin 562 haneye 1000'er lira nakdi destek yapıldı.

4 BİN 48 HANEYE NAKDİ YARDIM YAPILACAK

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nca yapılan açıklamaya göre, FAZ-3 ön değerlendirme kriterlerinden evde bakım aylığı hariç olmak üzere FAZ-2’den faydalanmış olma kriteri kaldırıldıktan sonra kalan kritere tabi tutularak, ön değerlendirmeden geçen başvurular “Biz Bize Yeteriz Türkiyem” adı altında değerlendirilmek üzere Sosyal Yardım ve Dayanışma Vakıflarına (SYDV) sistem üzerinden iletildi. Bununla birlikte e-devlet kapısı üzerinden alınmaya başlanacak “Biz Bize Yeteriz Türkiye’m”  başvuruları da, kriterlere göre ayrıştırılacak ve ön değerlendirmeden geçen başvurular aynı adla ilgili SYDV’lere siste üzerinden değerlendirilmek üzere iletilecek. Söz konusu başvurulardan SYDV’lerce sağlık sebebiyle dönemsel ihtiyaç sahibi olduğu değerlendirilenlerin hanelerine Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nca yapılacak merkezi ödemelerle 1000’er lira tutarında ek nakdi destek sağlanacak.

Bu kapsamda Muğla’nın Menteşe ilçesinde 4 bin 48 haneye nakdi para desteği yapılacak.

Bu haber toplam 635 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.