7 yıl sonra gelen İsrailli turistler çiçeklerle karşılandı

7 yıl sonra gelen İsrailli turistler çiçeklerle karşılandı
Bodrum’a 7 yıl sonra gelen ilk İsrailli turist grubu lokum ve çiçeklerle karşılandı. Bu yıl ilçeye 15 bin İsrailli turistin gelmesi hedefleniyor.İsrail’in...

Bodrum’a 7 yıl sonra gelen ilk İsrailli turist grubu lokum ve çiçeklerle karşılandı. Bu yıl ilçeye 15 bin İsrailli turistin gelmesi hedefleniyor.

İsrail’in Tel Aviv şehrinden Bodrum’a 7 yıl sonra 180 turist geldi. Milas-Bodrum Havalimanı'na inen turistler karanfil ve lokumlarla karşılandı. Çiçekleri gören turistler ise şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Karşılamaya TAV Milas-Bodrum Havalimanı İşletme Koordinatörü İclal Kayaoğlu, turistleri Bodrum’a getiren seyahat acentesinin Müdürü Yüksel Aslan, Bodrum Otelciler ve Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Halil Özyurt, Bodrum Tanıtma Vakfı (BOTAV) Genel Sekreteri Cemil Bayraktar katıldı.

Turistlerin uçaktan inmesinin ardından Tel Aviv-Bodrum uçuş hattının resminin bulunduğu pastayı, uçak pilotu ve mürettebat ile yetkililer beraber kesti.

İsrail’den Bodrum’a eşi ve çocuklarıyla birlikte tatile gelen Samir Aburas, Türkiye’yi çok sevdiğini ifade ederek, "Çok beğendim. Bu kez tatil tercihimizi Bodrum'dan yana kullandık. Türkiye'de tatil yapmaktan çekinmiyorum aksine aile olarak burada çok mutluyuz" dedi.

İsrail’den Bodrum’a turist getiren seyahat acentesinin Bodrum yetkilisi Yüksel Aslan ise "Bodrum'a 7 yıl sonra ilk kez İsrailli turistleri getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Nisan ayında toplam 14 uçuş ile turistleri ilçemize getireceğiz. Mayıs ayından itibaren bu uçuşların sayısı artarak devam edeceği gibi bu yıl yaklaşık 15 bin İsrailli turisti Bodrum'a getirmeyi amaçlıyoruz. 4-7 Mayıs tarihleri arasında İsrail'e Bodrumlu otelciler ve meslek örgütleri ile birlikte bir tanıtım seyahati düzenleyeceğiz. Amacımız bu sayıyı önümüzdeki yıllarda daha da yukarılara çekerek İsrailli turist sayısını arttırmak" dedi.

TAV Milas Bodrum Havalimanı İşletme Koordinatörü İclal Kayaoğlu da şunları söyledi:

"Türkiye'nin en iyi ve önemli turist destinasyonlarından olan Milas-Bodrum Havalimanı'na uçuş ağının gelişmesi için çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. Bodrum'da özellikle yurt dışı direkt uçuşların arttırılması için yerel yönetim ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içinde tanıtım çalışmalarını sürdürüyoruz. Bodrum'un hak ettiği turizm potansiyeline kavuşması için elimizden geleni yapacağız."

Turistler karşılamanın ardından otobüslerine binerek kalacakları otelin yolunu tuttu.

Bu haber toplam 579 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.