75.Yıl Anaokulu Erasmus programına kabul edildi

75.Yıl Anaokulu Erasmus programına kabul edildi
75.Yıl Anaokulu, Erasmus Programı kapsamında “Educatıon Accessed Wıth Games” (Oyunlarla Erişilen Eğitim) başlıklı projeleri AB Eğitim ve Gençlik...

75.Yıl Anaokulu, Erasmus Programı kapsamında “Educatıon Accessed Wıth Games” (Oyunlarla Erişilen Eğitim) başlıklı projeleri AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından 98 puanla kabul edilerek hibe almaya hak kazandı. Proje, 2020-2022 yılları arasında İtalya, İngiltere, Portekiz, Hırvatistan ülkelerindeki okul ortaklarıyla 24 ay boyunca yürütülecek.

Sinem KORKMAZ

Muğla’nın Menteşe ilçesinde faaliyet gösteren 75. Yıl Anaokulu, Erasmus Programı Okullar Arası değişim ortaklıkları faaliyeti kapsamında “Educatıon Accessed Wıth Games” (Oyunlarla Erişilen Eğitim) başlıklı projeleri AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından 98 puanla kabul edilerek hibe almaya hak kazandı.

“Education Accessed  With  Games”  Projesi, 2020-2022 yılları  arasında, Türkiye’den (Muğla ve Osmaniye) 2 okul, İtalya, İngiltere, Portekiz, Hırvatistan ülkelerindeki okul  ortaklarıyla 24 ay boyunca yürütülecek.

Pandemi nedeniyle projenin ileri bir tarihe ertelendiğini söyleyen 75. Yıl Anaokulu Müdürü Seda Tagay, “Eğitim öğretimde iyi uygulamaların değişimini yapacağımız projemizde, eğitim öğretimin kalitesini iyileştirmede en etkili yöntemlerde olan, Oyun Temelli Öğrenme yöntemi ile öğrencilerimizin; 21. Yüzyıl yaşam becerileri kazandırmak,  problem çözme, davranışlarını organize etme, strateji geliştirme, kritik ve yaratıcı düşünme, dijital beceriler kazandırma, akran iletişimi – işbirliği – belleği ve dil gelişimini destekleme, motivasyon sorunları, dikkat eksikliği, bireysel farklılıklar, fiziksel ve gelişimsel özellikleri, zihinsel engelli öğrencilerin ve mülteci öğrencilerin eğitimi kalitesinin iyileştirmesi engelli, düşük sosyal–ekonomik düzey ve sosyal aidiyet duygusunu geliştirmek, önemli hedeflerimizden biri oldu” dedi.

AVRUPA KÜLTÜRÜ İLE İLERİ EĞİTİM SİSTEMLERİ

Müdür Tagay, öğretmenlerinde bu projeden yararlanacağını söyleyerek, “Bu proje ile öğretmenlerimizde inovasyonu teşvik etmek, mesleki yetkinlikleri geliştirmeyi,  e-Twinningi çok uluslu iş birliğinden faydalanan erasmus fırsatlarını tanıyan çok dillilik platformu ve Avrupa kültürü ile ileri eğitim sistemlerini tanımalarını destekleyerek eğitim öğretimimize katkı sağlayacağına inanıyoruz” dedi.

Bu haber toplam 591 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.