CHP ve MHP Arasında İpler Gerildi

CHP ve MHP Arasında İpler Gerildi
FERDİ YAVUZ- CHP ve MHP arasında Ankara’da olduğu gibi Muğla’da da ipler gerildi.CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu yaptığı basın açıklamasıyla...

FERDİ YAVUZ- CHP ve MHP arasında Ankara’da olduğu gibi Muğla’da da ipler gerildi.

CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu yaptığı basın açıklamasıyla MHP’ye yüklendi. CHP İl Başkanı’nın açıklamasına, MHP Muğla İl Başkanı Mehmet Korkmaz’dan karşı açıklama geldi.

Zeybekoğlu; ‘‘MHP’nin gündemi CHP değil satılan milli değerler, fabrikalar olmalı.’’

Korkmaz; “CHP Önce HDP İle Kirli İşbirliğinin Hesabını Vermelidir. "MHP’nin milliyetçiliğini sorgulamak CHP İl Başkanı'nın haddi değildir."

Cumhuriyet Halk Partisi Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu yaptığı basın açıklamasıyla MHP’ye yüklendi. Zeybekoğlu, yaptığı açıklamada “MHP siyaseten bitme noktasına geldi.” dedi.

CHP İl Başkanı Zeybekoğlu açıklamasında şunları kaydetti; “Cumhuriyet Halk Partisi ve Genel Başkanı hakkında açıklamalar yapan AKP’nin taşeronu MHP’nin ne satılan milli fabrikalardan haberi vardır ne de terör örgütü liderinin kardeşinin devletin kanala çıkarılmasından” Partisinin adında Milliyetçilik yazan bir partinin lideri sağlık sorunları ile haber bültenlerine çıktığı bir anda partimiz hakkında bir açıklama ile gündeme gelmiştir. Siyaseten bitme noktasına gelen ve senelerce ağza alınmayacak cümlelerle eleştirdiği parti ile ittifak kuran, ülkemizde Andımız ve Türkiye Cumhuriyeti ibaresi kaldırılırken sesi nedense hiç çıkmayan, ülkenin milli fabrikaları bir bir satılırken iktidar partisine yaranmak için açıklama yapmayan, en önemlisi de yerel seçimlerde PKK terör örgütü liderinin mektubunu okutan, kardeşini devletin kanalına çıkaranlara tek kelime edemeyen MHP’ye kuruluş ilkelerine dönmelerini tavsiye ediyoruz. Bu ülkede açılım adı altında yapılanlara göz yummayan, Ergenekon, Balyoz’da kahraman askerlerin yanında olan tek parti Cumhuriyet Halk Partisi ve Genel Başkanı’dır. Artvin’de terör örgütünün saldırısına uğrayan CHP Genel Başkanı’dır. Vatandaşın aklı ile dalga geçmeye çalışan açıklamalarınıza ancak sorgulamayan, ekonominin iyi gittiğini sanan kitleleri inandırabilirsiniz. Size acil şifalar diliyor, 50+1 veya 40+1 lerin sizi kurtaramayacağını ama yine de her şeyin çok güzel olacağına yakında sizin de inanacağınızı düşünüyoruz.”

MHP Muğla İl Başkanı Mehmet Korkmaz; "MHP’nin milliyetçiliğini sorgulamak CHP İl Başkanı'nın haddi değildir." 

CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu yaptığı basın açıklamasına MHP Muğla İl Başkanı Mehmet Korkmaz cevap verdi. Korkmaz; "“CHP önce HDP İle Kirli İşbirliğinin Hesabını Vermelidir” dedi. Korkmaz açıklamasında şunları kaydetti; 

“CHP Muğla İl Başkanı haddini aşan iddialarla oldukça komik bir duruma düşmüştür. MHP’nin milliyetçiliğini sorgulamak kendisinin haddi değildir. Öncelikle açıklaması ve suçlaması gereken adres Atatürk’ün partisini HDP ile kirli bir ittifaka sokan CHP  Genel Başkanı ve  yönetimidir. CHP uzun zamandır milliyetçiliği ayaklar altına alarak çiğnemekte ve şehitlerimizin kemiklerini sızlatmaktadır.  Aynı zamanda Mustafa Kemal Atatürk’e gönül vermiş, bu partinin duyarlı kesimlerini de asla onaylamayacakları PKK uzantısı bir partiyle işbirliğine sürükleyerek incitmektedir.

Bu açıklamalar; adres şaşırtmak, suç bastırmak, HDP ile artık açık hale gelen işbirliğini gizlemeye yönelik beyhude çırpınışlardır. Gerçek ise apaçık ortadadır. CHP önce HDP ile kirli işbirliğinin hesabını vermelidir.

Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli yaptığı açıklamayla CHP’nin, PKK’nın siyasi yürütme organı olan HDP’yle ilişkisini sürdürme ısrarının altını çizmiştir. CHP oyları korumak için HDP’yi desteklerken PKK’nın bitirilmesini engellemektedir. Elbette bu mesele MHP’nin meselesi olacaktır. CHP’nin açıklamaktan nedense(!) çekindiği ortağı HDP’nin PKK’nın siyasi uzantısı olduğunu bilmeyen mi vardır!"

Bu haber toplam 1299 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.