8 Aydır İmamsız İbadet Ediyorlar

8 Aydır İmamsız İbadet Ediyorlar
Muğla’nın Yatağan ilçesine bağlı Akgedik Mahallesi sakinleri, mahallelerindeki camide imam olmadığı belirterek,cami cemaatinin ibadetlerini kendileri...

Muğla’nın Yatağan ilçesine bağlı Akgedik Mahallesi sakinleri, mahallelerindeki camide imam olmadığı belirterek,cami cemaatinin ibadetlerini kendileri yapmak zorunda kaldığından dert yandılar.Akgedik Mahalle Muhtarı Yaşar Uğur, mağduriyetlerinin en kısa zamanda giderilmemesi durumunda, caminin anahtarını müftülüğe teslim etmeyi düşündüklerini kaydetti.

Neval ÇOLAK

Muğla’ya 27 kilometre uzaklıktaki Yatağan İlçesine bağlı Akgedik Mahallesi’nde bulunan camide 8 aydır imam olmaması nedeniyle mahalleliler cami ibadetlerini kendileri yapıyor. Bu durumdan rahatsızlıklarını dile getiren mahalle sakinleri, Muğla İl Müftülüğünden mahallelerinin camisine imam istiyorlar.

Yatağan İlçe Müftülüğüne bağlı, 1969 yılında yapılan Akgedik Camii, 8 aydır imam olmadan ibadete açık durumda. Mahallelerinde emekli bir imamın vakit buldukça cemaate imamlık yapmak durumunda kaldığını belirten mahalle sakinleri, emekli imamın da gelmediği günlerde mahalle sakinleri olarak ibadetlerini kendileri yapmak zorunda kaldıklarını dile getirdiler.

8 Aydır İmamsız İbadet Ediyorlar

CAMİ ANAHTARINI MÜFTÜLÜĞE TESLİM EDECEKLER

Bin 300 nüfusu, 450 hanesi bulunan Akgedik Mahallesi’nin sakinleri, camide imamın olmamasından dolayı mağdur olduklarını belirtirlerken, Akgedik Mahalle Muhtarı Yaşar Uğur, mağduriyetlerinin en kısa zamanda giderilmemesi durumunda, Akgedik Camii’nin anahtarını müftülüğe teslim etmeyi düşündüklerini kaydetti.

450 HANELİK MAHALLEDE İMAM YOK

Akgedik Mahalle Muhtarı Yaşar Uğur, konuyla ilgili gazetemiz yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: “Akgedik Mahallesi’nde iki dönemdir muhtarlık yapıyorum. Mahalle camimizde yaklaşık 8 aydır imamımız yok. Diğer camilere baktığımızda bizim camimiz olumlu koşullara sahip camilerden biri. 1969’dan bu yana böyle bir sıkıntı yaşanmayan camide 8 aydır imamımız yok. Mesela bugün Yatağan camilerimizde cumadan cumaya 3 kişilik cemaate namaz kıldıran imamlarımız var. Vakit namazlarında ise hiç cemaati olmayan imamlarımız var ama camiinin lojmanı olduğu için buralar tercih ediliyor.Bizim cemaate namaz kıldıran imamımız olmadığı için uzun süredir mağduruz. Bununla ilgili gerekli yerlerle görüştük, hatta CİMER’e bile yazdık ama olumlu bir sonuç yok görüldüğü üzere. Cuma namazlarımızı emekli imamımız kıldırıyor o da bu köyde oturduğu için. Kendi işini bırakıyor, 8 aydır imamlık yapıyor. Beş vakit namaz kılınmıyor. Boş olduğu zamanlarda camiye gelirse vakit namazları camide kılınıyor. Ezan, merkezi sistem üzerinden okunuyor ama namaz kıldıracak imamımız yok. Mağduriyetimizin en kısa zamanda giderilmesini istiyoruz. Yatağan Müftülüğü ile görüştük. İmam kadrosu olmadığı söylendi. Eğer mağduriyetimizin giderilmemesi söz konusu ise, biz caminin anahtarını hafta içerisinde müftülüğe teslim etmeyi düşünüyoruz.”

“DİYANET, ALİ BABANIN ÇİFTLİĞİNE DÖNMÜŞ”

Diyanetin “Ali babanın çiftliğine dönmüş vaziyette” olduğunu ifade eden camii cemaatinden Servet Uğur adlı vatandaş ise, “Camimizde 6 sıra halı ısıtmamız, okuma odamız, 4 tane klimamız ve ses sistemimiz var. Sadece imamımız yok. Gelecek olan imamın cami için yapacağı herhangi bir şey yok. Camimiz dört dörtlük. Her şeyimiz kurulu düzen. Diyanet, Ali babanın çiftliğine dönmüş vaziyette. Hacı Veliler Mahallesi var, gidin bakın bir tek cemaat yok. İmam, ‘ben hafızım ama bildiğimi unuttum’ diyor. Sadece lojman olduğu için orada imamlık yapıyor. Bizim zorumuza gidiyor. Cemaatin olduğu yerde, topluluğun ve sosyal yaşantının olduğu yerde bulunmuyorlar ama en ücra köşede sakin, sessiz ve lojman olduğu için cemaatten uzak orada imamlık yapıyorlar. Çünkü onlar cemaati sevmiyorlar. Cemaati sevmiş olsa, gelirler burada cemaatle beraber, beş vakit namazlarını kıldırır, ibadetlerini yaparlar usulüyle.Ben herkesin görüşüne saygı duyuyorum ama durum ortada. Yatağan’ın içinde en çok cemaate sahip biziz. Sabah namazında en az 10 kişi oluyoruz, yatsı namazında 20 kişi oluyoruz ama imam olmayınca kendimiz geliyoruz, kendi ibadetimizi kendimiz yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 1638 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.