8 bin çifte “evet” dedirtti

8 bin çifte “evet” dedirtti
Muğla Belediyesi’nden bu yana 16 yıldır evlendirme memuru olarak görev yapan Menteşe Belediyesi personeli İlhan İzzet Ünal (60), 2004 yılından bu yana...

Muğla Belediyesi’nden bu yana 16 yıldır evlendirme memuru olarak görev yapan Menteşe Belediyesi personeli İlhan İzzet Ünal (60), 2004 yılından bu yana 8 bin 557 çiftin nikâhını kıyarak, kırılması zor bir rekora koşuyor. Nikah memuru İlhan İzzet Ünal, Menteşe’de evliliklerin bilinçli yapıldığını belirterek, bunun kentin kültüründen kaynaklı olduğunu ifade etti.

Süleyman Akbulut

8 bin çifte “evet” dedirtti

Dönemin Muğla Belediyesi’nde başladığı görevine bugünkü Menteşe Belediyesi’nde devam eden ve belediye bünyesinde 16 yıldır evlendirme memuru olarak, 115 bin nüfuslu Menteşe ilçesinde 8 bin 557 çiftin nikahını kıyan 60 yaşındaki İlhan İzzet Ünal, adeta bir rekora koşuyor.

Kendisinin de 37 yıllık evli olduğunu belirten İlhan İzzet Ünal, binlerce çiftin mutluluklarına şahitlik ederken, kentte evliliklerin bilinçli yapıldığını, bunun da kentin kültürlü yapısından kaynaklandığını ifade etti.

Bu işe başladığı ilk zamanlar çok heyecanlandığını hatta söyleyeceği sözleri kâğıda yazarak okuduğunu belirten İlhan İzzet Ünal, “Nikah kıymak çok değişik, çok güzel bir olay. Muğla ili ve merkez Menteşe ilçemiz kültürlü bir kent. Okumuş insanımız çok fazla. Bunun için herkes her şeyin farkında. Kentte genellikle bilinçli evlilikler yapılıyor. Ben bu işe ilk başladığımda çok heyecanlanıyordum. Hatta söyleyeceklerimi bir kâğıda yazar, çiftlere ve şahitlere kağıttan okuyarak görevimi yapardım. Ancak zamanla alıştım. Şimdi çocuk oyuncağı gibi çok kolay geliyor nikah kıymak. Menteşe’deki birçok çiftin nikahını ben kıydım ama büyükşehir olduktan sonra nikâhlara yetişememeye başladık. Şimdi İsmail Yıldırım kardeşimle birlikte yapıyoruz bu işi. Ben aynı zamanda Menteşe Belediyesi’nde İnsan Kaynakları Müdürü olarak görev yapıyorum. Şimdiye kadar 8 bin 557 çiftin nikahını kıydım. Bir günde özellikle özel günlerde nikah kıyma sayım 8-10’a kadar çıkıyor. Bazen yorucu olabiliyor” şeklinde konuştu.

“HİÇBİR NİKAHTA SORUN YAŞAMADIM ”

Bu zamana kadar hiçbir nikah merasiminde sorun yaşamadığını dile getiren İlhan İzzet Ünal, “Nikah kıydığım kişiler genelde ne olduğunu bilen insanlar olduğu için bir sorun yaşamıyorduk ama arada gelip vazgeçenler oluyor. Sonra tekrar gelip nikahlanmak istiyorlar. Tabi ailevi sebeplerden dolayı bazen böyle şeyler yaşanabiliyor. Ama nikah masasında hiç ‘hayır’ diyen olmadı. Hep insanların mutluluğuna şahitlik ettik” şeklinde konuştu.

PANDEMİYE RAĞMEN EN FAZLA NİKAH AĞUSTOS’TA

Öte yandan; pandemiden dolayı 2019 yılına göre 2020 yılında nikahlarda düşüş yaşandığını söyleyen Evlendirme Memuru İsmail Yıldırım ise, “2020 yılında kış ayında yükseliş vardı fakat Mart ayından sonra düşüş yaşandı. 1 Haziran’dan sonra yeniden yükselmeler başladı ama yasaklar gelince yeniden düşüş yaşandı. 2020 yılında en yüksek nikah sayısı 125 ile Ağustos ayı. 2019 yılı Ağustos ayıyla kıyasladığımızda bu senenin sayısı daha fazla. 2019 yılı Ağustos ayında 104 çiftimiz evlenirken, 2020 yılının Ağustos ayında ve pandemiye rağmen 125 çiftimiz dünya evine girmiş” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 1142 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.