81 İL ŞEHR-İ NUH'TA BULUŞTU

81 İL ŞEHR-İ NUH'TA BULUŞTU
Şırnak'ta "81 İl Şehr-i Nuh'ta Buluşuyor" projesi kapsamında bir araya gelen kadınlar, terör mağduru ailelere destek yürüyüşü gerçekleştirdi. Ayrıca projede yer alan girişimci kadınlar, Şırnak için neler yapılabileceği...

Şırnak'ta "81 İl Şehr-i Nuh'ta Buluşuyor" projesi kapsamında bir araya gelen kadınlar, terör mağduru ailelere destek yürüyüşü gerçekleştirdi. Ayrıca projede yer alan girişimci kadınlar, Şırnak için neler yapılabileceği konusunda fikir alışverişinde bulundular.

Bir grup kadın, İçişleri Bakanlığının desteğiyle Yeşeren Gençlik Derneğinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen projeyle Şırnak'ta buluştu. Kadınlar, PKK'lı teröristlerce çocukları dağa kaçırılan, yakınlarını terör saldırılarında kaybeden Şırnaklı kadınlara destek amacıyla "81 İl 81 Yürek Şırnaklı Annelere Destek" pankartı taşıyarak yürüyüş yaptı.

Türk bayrakları eşliğinde terör örgütü aleyhine slogan atan kadınlar, Yeni Mahalle'deki belediye binası önüne kadar yürüyerek burada Gençlik Marşı ve İstiklal Marşı'nı okudu.

Dernek Başkanı Hatice Atan, kadınlar adına yaptığı açıklamada, çocukları terör örgütü tarafından kaçırılan annelere destek vermek için toplandıklarını söyledi.

Yürüyüşün Şırnaklı kadınlara bir güç ve destek verdiğini aktaran Atan, "Burada tüm Şırnaklı anneler adına 81 ilden kadınlarımıza çok teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki bu kadınlarımızın desteği, çocuklarını bekleyen Diyarbakır'da, Van'da, Hakkari'de, Muş'taki annemize güç, destek ve umut olacaktır." dedi.

Muğla’dan katılan Girişimci Kadın Armağan Mantaroğlu Erol, destek yürüyüşünde yer almaktan dolayı memnuniyet duyduğu söyledi.

Armağan Mantaroğlu Erol, “81'İl Şehr-i Nuh'ta buluşuyor programı kapsamında, Şırnak Üniversitesi yerleşkesine bahçesine Şehitlerimiz adına fidan diktik. Ben de Muğla adına fidanımızı diktim. Bu şanlı topraklar inşallah artık gençlerimizin güzel günleri için, birlik ve beraberlik içinde yarınlara umutla bakarken bu gün olduğu gibi barışla, kardeşlikle ve tek yürek olarak buluşur” dedi.

Bu haber toplam 262 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.