81 İlde “Kadına Şiddete Sıfır Tolerans” Konferansı

81 İlde “Kadına Şiddete Sıfır Tolerans” Konferansı
Neval ÇOLAK- Türkiye’de eş zamanlı Aile, Çalışma Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Kızılay Genel Müdürlüğü’nce “Kadına Şiddete Sıfır Tolerans” ...

Neval ÇOLAK- Türkiye’de eş zamanlı Aile, Çalışma Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Kızılay Genel Müdürlüğü’nce “Kadına Şiddete Sıfır Tolerans”  adlı seminer gerçekleştirildi. Muğla’da düzenlenen kadına yönelik şiddetle mücadele ulusal eylem planı kapsamındaki eğitim,Menteşe Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda yapıldı.

Eğitimde, şiddet nedir, fiziksel, cinsel, psikolojik, ekonomik şiddet ve tek taraflı ısrarlı takip konularında bilgi verilerek şiddete maruz kalındığında yararlanabilecek haklar ve şiddet uygulayan kişi hakkında alınabilecek kararlar hakkında seminer düzenlendi. Muğla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Muğla Kızılay Şube Başkanlığı tarafından “Kadına Şiddete Sıfır Tolerans”  adlı konferans, Kızılay Şube Başkanı Yusuf Kayacık,  İlçelerden gelen Kızılay şube temsilcileri ve üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele seminerinin açılış konuşmasını yapan Muğla Kızılay Şube Başkanı Yusuf Kayacık; “Bütün Kızılay şubelerimizin birlikte hareket etmesi ve birlikte ekip ruhuyla buradayız. Kadına yönelik şiddetin önlenmesi çok önemli bir konu. Bakanlığımız ve Kızılay Genel Müdürlüğü’müzün yaptığı bir protokol çerçevesinde buradayız. 81 ilde aynı anda, Temmuz ayı içerisinde yapılıyor bu çalışma. Bizlerle sahaya inecek. Bu işin sahadaki kolu olacağız. Üzerimize düşen ne varsa biz yapmaya hazırız.” Dedi.

Muğla Aile Çalışma Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Kadından Sorumlu İl Müdür Yardımcısı Kudret Gültaş; “2016-2020 yıllarını kapsayan kadına yönelik şiddetle mücadele ulusal eylem planı kapsamında eğitimlerimizi gerçekleştiriyoruz. Yaklaşık 20 ayrı kamu kurumu ve kuruluşuna bu eğitimi verdik. Bugünkü eğitimimiz Kızılay genel müdürlüğüyle bakanlığımız nezdinde imzalanan protokol kapsamında veriliyor. 81 İlde eş zamanlı Temmuz ayının başından sonun kadar Kızılay temsilcilerine, üyelerine, tüm çalışanlarına verilmek üzere bu eğitim yapılacak. Bugün burada beş tane ayrı şubemizin bütün temsilcilerini ve üyelerini davet ettik. Bodrum şubesi, Marmaris Kan Alma Merkezi, Fethiye şubesi, Dalaman şubesi , Merkez ve Menteşe  şubelerimiz  burada. Genel bir bilgilendirme, kadına yönelik şiddetle alakalı farkındalık konularını içeren bir eğitim olacak. Kızılay’da çalışan personellerin şiddeti fark etmesi ve bu doğru mekanizmalara yönlendirmesini bekliyoruz açıkçası. Kadına yönelik şiddette sıfır tolerans diyoruz. Mutlaka bir takım çalışması olması gerekiyor. Sadece Aile Çalışma Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak işin altından kalkma şansımız yok. Hem STK hem de kamu kurumlarının aktif rol alması gerekiyor.” Dedi.

Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele semineri Sosyal Hizmet Uzmanı Nalan Okçu tarafından sunuldu. Konferans sonunda, Kızılay Şube Başkanı Yusuf Kayacık,  İlçelerden gelen Kızılay şube temsilcileri ve üyelerinin katılımıyla SHÇEK- Muğla Belediyesi Abide Hasan Nuri Öncüer Huzurevi  Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ziyareti gerçekleştirildi.

Bu haber toplam 682 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.