9 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON

9 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON
Muğla merkezli İstanbul, Ankara, İzmir, Diyarbakır, Samsun, Kayseri, Niğde, Bilecik olmak üzere 9 ilde, Bilişim ve Banka Sistemleri Aracılığı İle Nitelikli Dolandırıcılık suçu şüphelilerine yönelik eş zamanlı operasyon...

Muğla merkezli İstanbul, Ankara, İzmir, Diyarbakır, Samsun, Kayseri, Niğde, Bilecik olmak üzere 9 ilde, Bilişim ve Banka Sistemleri Aracılığı İle Nitelikli Dolandırıcılık suçu şüphelilerine yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi. 18 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve Datça Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Muğla İl Emniyet Müdürlüğü, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce, 25 bin kişinin banka ve kredi kartı bilgilerini, oltalama (phishing) yöntemi ile yasa dışı ele geçirdikleri ve sattıkları tespit edilen şüphelilere yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Aralarında ünlü isimlerin de bulunduğu birçok kişinin kişisel verilerini hukuka aykırı bir şekilde paylaştıkları ve bu yöntemlerle menfaat temin ettikleri tespit edilen, aralarında suça sürüklenen çocuklarında olduğu 18 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyale el konuldu.

Bu haber toplam 359 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.