ABD Büyükelçiliğinden açıklama: İki helikopter Türkiye’deki görevini tamamladı

ABD Büyükelçiliğinden açıklama: İki helikopter Türkiye’deki görevini tamamladı
MİKAİL ZEYBEK---ABD’nin, Muğla’daki orman yangını söndürme çalışmalarına destek vermek amacıyla gönderdiği ekiplerle ilgili açıklama yapıldı. ABD Türkiye Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamada “Türk yetkililerle...

MİKAİL ZEYBEK---ABD’nin, Muğla’daki orman yangını söndürme çalışmalarına destek vermek amacıyla gönderdiği ekiplerle ilgili açıklama yapıldı. ABD Türkiye Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamada “Türk yetkililerle yapılan istişarelerin ardından, CH-47 Chinook tipi iki helikopter, çalışmalarının kapsamını daraltan diğer uluslararası ortaklar gibi Türkiye’deki görevini tamamladı.” ifadelerine yer verildi.

Muğla’daki orman yangınlarıyla mücadelede destek için ekip gönderen ABD, konuyla ilişkin ABD Türkiye Büyükelçiliği açıklama yaptı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı ve ABD Avrupa Komutanlığı tarafından temin edilen CH-47 Chinook tipi iki helikopterin Muğla’nın Dalaman bölgesindeki yangın söndürme çalışmalarına katılabilmesinden memnuniyet duyduk. Bu iki helikopter, su taşıma ve boşaltma çalışmalarıyla yangınla mücadeleye katkıda bulundu. Türk itfaiye ekiplerinin orman yangınlarını kontrol altına almaktaki kararlı ve başarılı çalışmalarını takdir ediyoruz. Türk yetkililerle yapılan istişarelerin ardından, CH-47 Chinook tipi iki helikopter, çalışmalarının kapsamını daraltan diğer uluslararası ortaklar gibi Türkiye’deki görevini tamamladı. Amerika Birleşik Devletleri Hükümeti her zaman Türk Müttefiklerimizin yanında olacaktır. İki ülkenin de gelecekteki acil durumlara müdahale etmeye hazır olması amacıyla eğitim ve kapasite geliştirme işbirliğimizi sürdürmek için sabırsızlanıyoruz.”

Bu haber toplam 646 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.