Açıkgöz’ün Yeni Kitabı Yolda

Açıkgöz’ün Yeni Kitabı Yolda
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğr. Üyesi Prof. Dr. Namık Açıkgöz, “Yunus Emre Yazıları”...

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğr. Üyesi Prof. Dr. Namık Açıkgöz, “Yunus Emre Yazıları” isimli eserini çıkarmaya hazırlanıyor.

Neval ÇOLAK -

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğr. Üyesi Prof. Dr. Namık Açıkgöz'ün yeni bir kitabı daha çıkıyor.

Bugüne kadar 10 kitabı yayımlanan Açıkgöz büyük şair Yunus Emre hakkında bir kitap hazırladı. Bu kitap Ocak ayı ortalarında okuyucu ile buluşacak. Yeni kitabı ile ilgili görüşlerine başvurduğumuz Prof. Dr. Açıkgöz şunları söyledi;

Açıkgöz’ün Yeni Kitabı Yolda

"Türk edebiyatının en önemli şahsiyetlerinden olan Yunus Emre, Türk medeniyetinin ortak metinlerinden biri olan şiirleriyle 700 yıldır bu milletin duygu,  düşünce ve estetik dünyasını zenginleştirmektedir. Ben de bir edebiyatçı olarak Yunus Emre' ye kayıtsız kalamazdım. 1991 Uluslararası Yunus Emre Yılından beri Yunus Emre ile ilgili çalışmaya başladım. Yunusun şiirlerinde insanın ele alınışı, tasavvufun işlenişi, şiirlerinin temel özellikleri konusunda birbirini tamamlayan yazılar yazıp yayımlamaya başladım. Başta Yunus Emre'nin insan anlayışı olmak üzere bugüne kadar sorulmamış sorular sorarak, Yunus Emre şiirlerini yeni yorumlarla işleyerek, Yunus ile günümüz insanını buluşturarak Türk irfanını zenginleştirmeye katkıda bulunmayı amaçladım. 4 seneden beri İstanbul'da bir üniversite gibi yayın hayatına devam etmekte olan Post yayınları “Yunus Deyi Göründüm” başlıklı kitabımı Ocak ayı ortasında okuyucu ile buluşturacak."

Bu haber toplam 951 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.