Adalet Bakanı Gül: Cezaevlerinde kapalı görüşler 1 Haziran'da başlayacak

Adalet Bakanı Gül: Cezaevlerinde kapalı görüşler 1 Haziran'da başlayacak
Adalet Bakanı Gül, cezaevlerinde kapalı görüşlerin 1 Haziran'dan itibaren yeniden başlayacağını bildirdi.Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, yeni tip koronavirüs...

Adalet Bakanı Gül, cezaevlerinde kapalı görüşlerin 1 Haziran'dan itibaren yeniden başlayacağını bildirdi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle cezaevlerinde ertelenen kapalı görüşlerin 1 Haziran'dan itibaren başlayacağını bildirdi.

Gül, adalet hizmetlerinde Kovid-19'a karşı alınacak tedbirlerle ilgili video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen koordinasyon toplantısının ardından açıklama yaptı, normalleşme sürecinde alınacak tedbirleri anlattı.

27 Mayıs darbesinin hatırlandığı bir haftanın yaşandığını belirten Gül, Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan'ı rahmetle andı, milletin dünya durdukça bu demokrasi kahramanlarını, milletin adamlarını her zaman hayırla anmaya devam edeceğini söyledi. Bakan Gül, "Bilge kral Aliya'nın deyimiyle biz rengi değil, insanı görüyoruz. Bu vesileyle dün ABD'de bir polisin sırf renginden dolayı bir insanı boğarak öldürmesini hayretle, esefle, nefretle karşılıyoruz, en ağır şekilde kınıyoruz. Yine 27 yıl önce bugün Almanya'nın Solingen kentinde ırkçı, menfur bir saldırıyla hayatını kaybeden vatandaşlarımızın acısını da bir kez daha yüreğimizde hissediyor, onları rahmetle anıyoruz." şeklinde konuştu.

Adalet hizmetlerinde koronavirüs tedbirlerinin konuşulmaya başlanmasının üzerinden 2,5 ay geçtiğini ifade eden Gül, ilk başlarda tedbirlerin yoğunluğunun konuşulduğunu, bugün ise tedbirlerin esnetilmesiyle ilgili normale geçiş sürecini konuşur hale geldiklerini belirtti.

Adalet Bakanı Gül, "Dünyanın pek çok ülkesinin aksine, Türkiye virüse teslim olmadı, kontrolü hiç kaybetmedi. Her kurumda olduğu gibi Adalet kurumu da süreci anbean yönetmektedir. Tüm bu tedbirler, Bilim Kurulunun belirlediği çerçevede devam etmekte, genişlemekte ve daraltılmaktadır." dedi.

Bu haber toplam 326 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.