ADAYLAR GÜÇBİRLİĞİ YAPTI

ADAYLAR GÜÇBİRLİĞİ YAPTI
1 Şubat Pazartesi günü yapılacak olan AK Parti Muğla İl Kongresi öncesi şok bir gelişme yaşandı. İl Başkanlığı için adaylığını koyan Kazım Avcı ve Levent Akyer başkanlık adaylığından çekilerek İl Başkan adayı...

1 Şubat Pazartesi günü yapılacak olan AK Parti Muğla İl Kongresi öncesi şok bir gelişme yaşandı. İl Başkanlığı için adaylığını koyan Kazım Avcı ve Levent Akyer başkanlık adaylığından çekilerek İl Başkan adayı Elvan Göçer için güç birliği yaptıklarını açıkladılar.

Sinem Korkmaz

Ak Parti Muğla 7. Olağan İl Kongresi için geri sayım başladı. 1 Şubat Pazartesi günü yapılacak olan kongre öncesi şok bir gelişme yaşandı. İl Başkanlığı için adaylıklarını açıklayan Kazım Avcı ve Levent Akyer başkanlık adaylığından çekilerek İl Başkan adayı Elvan Göçer için güç birliği yaptıklarını açıkladı.

AKYER: “ELVAN GÖÇER İL BAŞKANI ADAYIMIZDIR”

Güçlerin Elvan Göçer’de birleşeceğini söyleyen Levent Akyer, şu açıklamada bulundu:

“Muğlamızda yapılacak olan il başkanlığı kongresinde Muğla il başkanlığı adaylığımı sosyal medya hesabımdan sizlere bildirmiştim. Muğla’mız kesinlikle sahipsiz değildir. Muğla, yeryüzünün en önemli şehirlerin biridir. Bu anlamda Cumhurbaşkanımızın ülkemizde de dünyada da estirmiş olduğu liderlik ruhuyla biz Muğla’da neden 19 yıldır iktidar olamadığımızı, neden oylarımızı arttıramadığımızı soruyoruz. Burada 3 arkadaşımla beraber çıkmış olduğumuz yolda değerli delegelerimizden, sivil toplum kuruluşlarımızdan bizlere gelen önerilerle ve halkımızın bizden istekleriyle Muğla’da partimizin tek kadın aday olarak Elvan Göçer hanımefendi de birleşip gücümüzü daha da çoğaltacağız. İnşallah 1 Şubat’ta Elvan Göçer’i il başkanı yapmak istiyoruz. Elvan Göçer adına çekiliyorum. 1 Şubat’ta Elvan Göçer il başkanı adayımızdır” dedi.

“MUĞLA İL YÖNETİME BİR KADIN ELİ DEĞSİN”

Muğla’nın siyasetçileri olarak il yönetimine kadın elinin değmesi gerektiğini söyleyen  Kazım Avcı ise şu açıklamayı yaptı:

“Ak Parti il başkanlığına adaylığımı açıklamıştım. Adaylık konusunda kararlılığımı da açıklamıştım. Zaten Muğla’nın bir değişime ihtiyacı vardı. Çünkü geçmişten bu yana Türkiye genelinde efsaneler yaratan Ak Parti Muğla’da beklediğimiz başarıyı bir türlü sağlayamadı. Dolayısıyla il yönetiminde bir değişiklik olması gerekiyordu. Ama 4-5 aday kafa karışıklığına neden oluyor. Tek aday talepleri doğrultusunda birleşerek bu görüşmeleri yaptık. Biz Muğlalılar olarak, ‘Muğla’da adam mı var? Ben herkesi kucaklamak zorunda değilim. Ben başarılıyım, 7 tane belediye başkanlığını kazandırdım’ iddialarında bulunan hatta 2015-2018 seçim sonuçlarıyla başarılı olduğunu kıyaslayarak başarılı olduğunu iddia eden il başkanımızın üyelerimizi ve delegelerimizi ve hatta üst kademe yöneticilerimizi yanlış bilgilendirdiği kanaatindeyiz. Çünkü bizim aldığımız oylar ortadadır. Buradaki İl Başkanının ‘ben kimseyi kucaklamak zorunda değilim’ açıklaması Cumhurbaşkanımızın hedefine hele 2023 hedefine tamamen aykırıdır. Biz Muğlalıyız. Muğla’yı tanıyan insanların siyasete yön vermesini istiyoruz. Elvan hanım daha önce 2 defa 3. sırada milletvekili adayı olarak cumhurbaşkanımız tarafından ak partimiz tarafından kabul görmüş listede sahada birebir çalışmalar yapmıştır. Dolayısıyla bu süreçte delegemiz üyemiz daha çok aşinadır ve Muğla’da yaşar. Muğla Ak Parti siyasetine de bir Muğlalı Hanım kardeşimiz bir yörük kızı el atsın ve ulaşılmadık insanlara hep birlikte ulaşalım. Muğla’nın siyasetçileri olarak Elvan Hanım’ın yanındayız. Muğla il yönetime bir kadın eli değsin, bir centilmenlik gelsin istiyoruz” dedi.

“MUĞLA’DA ADAM DA VAR KADIN DA VAR”

İl başkanlığının kapısı olmayacağını dile getiren Elvan Göçer ise, “Muğla’da adam da var kadın var” diyerek şunları söyledi:

“Siyaseti kadınsız düşünmek siyaseti kadınsız algılamak mümkün değildir. Siyasette kadın omurgadır, Goca Muğla’mda kadın yürektir, anadır, kemiktir. Kongrede birçok delegemiz 13 ilçemizden de gelip oy kullanacaklar oyunuzu lütfen sandıkta vicdanınıza dokunarak, Muğla’yı düşünerek kullanın. Muğla’da adam yok dediler. Muğla’da aslanlar gibi efeler de var Muğla’nın taşını toprağını adım adım gezmiş yeri gelmiş topuğunu kırmış sahada yeri gelmiş çocuğunu almış sırtına dağ taş gezmiş aslanlar gibi Muğla kadını da vardır. Bu memlekette insanda var kimseyi ötekileştirmiyoruz.  İl başkanlığının kapısı öncelikle herkese açık. İl başkanlığında randevu denilen sistemi ben ilk defa bu yönetimde gördüm. İl başkanlığının kapısı olmayacak. Muğlalı hemşerilerimizin emrinde biz buraya hizmetkâr olmaya geliyoruz.  Muğla2ya hizmet etmek için aday oldum. Muğla’nın dertlerini dinlemek için aday oldum. 1 Şubat’taki kongremizi gelin hep beraber düğün bayram eşliğinde güle oynaya yapalım. Her iki başkanıma da teşekkür ediyorum. Muğla bizim bu memlekette erkek gibi yiğitlerde var adamda var yiğitler gibi insanda var yeri geldiği zaman beşiği yeri geldiği zaman dünyayı sallayacak kadınlarda var” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 515 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.