Adem Zeybekoğlu’ndan zeytinyağı ihracatının yasaklanmasına tepki

Adem Zeybekoğlu’ndan zeytinyağı ihracatının yasaklanmasına tepki
CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, zeytinyağının dökme olarak ihraç edilmesine getirilen yasak ile ilgili basın açıklaması gerçekleştirdi. Zeybekoğlu, “İktidar ithalatçı politikalarla zeytinyağı üreticisini mağdur...

CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, zeytinyağının dökme olarak ihraç edilmesine getirilen yasak ile ilgili basın açıklaması gerçekleştirdi. Zeybekoğlu, “İktidar ithalatçı politikalarla zeytinyağı üreticisini mağdur ediyor” dedi.

CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, zeytinyağı ihracatının yasaklanması ile ilgili yazılı basın açıklaması yayımladı. Zeytinyağı üreticilerinin mağdur olduğunu belirten Zeybekoğlu, “Ülkemiz tarımı hiçbir iktidar döneminde, AKP’nin çiftçiyi desteklemeyen, üreticimizi korumayan politikaları nedeniyle olduğu kadar mağdur olmadı. Şimdi de, Ticaret Bakanlığı zeytinyağının dökme olarak ihraç edilmesine 31 Ekim 2021 tarihine kadar yasak getirdi. Sadece kutulu, ambalajlı zeytinyağı ihracatına izin verileceğini belirten Bakanlık, ayçiçeği, aspir ve kanola yağının ithalatında 30 Haziran tarihine kadar gümrük vergisi alınmayacağını duyurdu” dedi.

Zeytinyağı ihracatı yasağından bir an önce dönülmesi gerektiğini dile getiren Zeybekoğlu, “İhracatı yasaklayan, ithalatı önceleyen bu politikalar ülkemize zarar vermektedir. Halbuki çiftçimize destek verildiğinde, göğsümüzü kabartacak başarılara imza atıyorlar. Coğrafi işaret alan Milas zeytinyağı üreticilerimiz bunun en güzel örneğidir. Zeytinyağı ihracatının yasaklanması zeytin üreticilerimizin tepkisini çekmiştir. Ülkemize zarar veren bu uygulamadan bir an önce dönülmelidir” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 436 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.