Adli yıl başladı

Adli yıl başladı
Muğla’da 2020-2021 dönemi adli yıl açılışı Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle başladı. Adli tatilin sona ermesiyle, yeni yıl töreninde...

Muğla’da 2020-2021 dönemi adli yıl açılışı Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle başladı. Adli tatilin sona ermesiyle, yeni yıl töreninde açılış konuşmasını yapan Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı, “Şimdi çalışma ve icraat zamanı” derken, Baro Başkanı Av. Cumhur Uzun ise, “Yargının tarafsız ve bağımsızlığına inanmış ve ona göre davranan bir siyasi duruş bekliyoruz” diye konuştu.

Sinem Korkmaz

2020-2021 dönemi yeni adli yılı, Muğla’nın Menteşe ilçesi Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başladı. Adli yıl açılış törenine Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Ercan Arslan, Baro Başkanı Av. Cumhur Uzun, İdare Mahkemesi ile Vergi Mahkemesi başkanları, hakim, savcı ve avukatlar katıldı.

CUMHURİYET BAŞSAVCISI YAĞCI: “VİRA BİSMİLLAH”

Muğla Adliye Sarayı’nın yetersiz olduğunu dile getiren Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı, “Adli yılın başladığı bugün itibari ile mahkemelerimiz, Cumhuriyet Başsavcılığımız ve tüm birimlerimiz tam kadro milletimizin hizmetindedir. Muğla’mız özelinde yargının en temeli alan adliyenin yetersizliği, inşaatı tamamlanan Rıfat Ayaydın Caddesi’ndeki hizmet binamız ile çözülecek. Kısa ve orta vadede karşılanmış olacak ancak hızla artan iş ve kadro nedeniyle bu sorunun nihai çözümü yeni ve büyük bir adliye sarayının yapılmasıdır. Bu konudaki yürüttüğümüz çalışma ete kemiğe bürünmüş, şehitlik karşısında 68 bin karelik arazi adliye inşaatı için geçici tahsisi yapılmıştır. Umudumuz 2020-2021 adli yılının hızlı ve etkin bir yargı ile işleyerek milletimize güzellikler getirmesidir. Şimdi çalışma ve icraat zamanı. Denizcilerin dediği gibi vira bismillah” dedi.

Yeni adli yılda çalışmalarına devam edeceklerini söyleyen Muğla Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Ercan Arslan, “Hepimizin bildiği üzere bu yılın ilk aylarından itibaren tüm dünya ve ülkemizde ortaya çıkan pandemi sürecini birlikte yaşıyoruz. Muğla Adliyesi olarak pandemi ile ilgili önlemleri aksatmaksızın, vatandaşımıza en hızlı en iyi hizmeti sunmak amacımızdır. Bizler gecikmiş adalet, adalet değildir anlayışı içerisinde fedakarca çalışmamıza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

BARO BAŞKANU UZUN: “ADALET DAĞITMA GÖREVİNİ YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Ülkenin hukuk devleti olsun diye çalışmalarına fedakarca devam edeceğini vurgulayan, Muğla Barosu Başkanı Av. Cumhur Uzun da, “Adliyelerimizde tüm zorlu koşullara rağmen hukuk üretmek, adalet dağıtmak için fedakarca ​Yeni yargı yılında yurttaşımızın adalet beklentisini karşılamak için hep birlikte var gücümüzle çalışacağız. Bundan hiçbir şüphem yok. ​Ancak bunu sağlamak için bizim de ihtiyaçlarımız var. Bu ihtiyaçlarımızın karşılanmasını bizde bekliyoruz. ​Daha iyiyi gerçekleştirmek, daha kaliteli hizmet sunabilmek için bekliyoruz. Mesela bir Adliye Binası bekliyoruz. Bu salgın döneminde, 1 kişiye 4 metrekare alanın gerekli olduğu bir dönemde, 1 metrekareye 4 kişi çalışılan bir adliyede değil, insanca çalışabileceğimiz, daha verimli hizmet üretebileceğimiz bir adliyeye ihtiyacımız var. Bu yargı yılında, yeni adliye vaatleri değil, gerçekleşmiş bir adliye binası bekliyoruz. Çoktan yapılması gerektiği halde ötelenen, başkaca yerlere bakıldığında imrenilen, gerektiği halde sakınılan yeni bir adliye binasını ivedi şekilde talep ediyor ve bekliyoruz” dedi.

“BEN SİYASETİM YARGIYA KARIŞMAM DAVRANIŞI BEKLİYORUZ”

Hakimler ve savcıların rahat etsinler diye değil, bağımsız görev yapıp, özgürce karar verebilsinler ve yurttaşların gerçek adalete ulaşabilmesi için beklediklerini dile getiren Baro Başkanı Uzun, sözlerini şöyle tamamladı:

“​Savunmanın yurttaşın kutsal bir hakkı olduğu, gerçek adaletin, güçlü bir savunma ile gerçekleşebileceğinin bilincine varıldığı, hukuk devletinin yürekten benimsenip kurum ve kavramlarının işlerlik kazandırıldığı bir yargı yılı olması için, siyasetin yargı üzerinden elini çekmesini, savunmayı etkisiz kılmak, bölüp çoklu baro yaratmak yerine, güçlü ve tek baro yaratmaya zaman ayırmasını, avukatların yurttaşlara hukuk hizmeti veren yargı mensubu kişiler olduğunu unutmamasını, kısaca yargıyı yargı mensuplarına bırakarak yargıda gölge etmemelerini bekliyoruz.​Yargı tarafsız ve bağımsız yazmakla tarafsız ve bağımsız olmaz. Yargının tarafsız ve bağımsızlığına inanmış ve ona göre davranan bir siyasi duruş bekliyoruz. ​Ben siyasetim her yere müdahale ederim anlayışı yerine, ben siyasetim, yargıya karışamam, kararlarına saygı duyar, uygularım anlayışının kabul edildiği davranışları bekliyoruz. ​Ülkemiz hukuk devleti olsun diye bizler yıllardır olduğu gibi bu yargı yılında da üzerimize düşen adalet dağıtma görevini fedakarca yapmaya devam edeceğiz.”

Bu haber toplam 765 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.