Adnan Can Uslu ile sohbet tadında röportaj

Adnan Can Uslu ile sohbet tadında röportaj
Röportaj: Sinem KarakayaMuğla’nın Menteşe ilçesi Atatürk İlköğretim Okulu’nda müzik öğretmeni olarak görev yapan Adnan Can Uslu (24), “Kimler...

Röportaj: Sinem Karakaya

Adnan Can Uslu ile sohbet tadında röportaj

Muğla’nın Menteşe ilçesi Atatürk İlköğretim Okulu’nda müzik öğretmeni olarak görev yapan Adnan Can Uslu (24), “Kimler Var” isimli ilk single şarkısını çıkararak, klip çekti. Muğlalı genç müzisyen Uslu, ortaokul yıllarında müzik öğretmeni sayesinde adım attığı sektörde, çocukluk hayali olan klibi çıkartarak pop müziği yeni nesile sevdirmeyi planlıyor. Eski kız arkadaşlarına söyleyemediklerini şarkı sözleriyle aktardığını söyleyen Uslu, şarkısının akustik halini de en kısa zamanda dinleyicilerine sunacak. Sohbet tadında röportaj yaptığımız Adnan Can Uslu, ikinci single şarkısının hazırlığı aşamasında.

Dilerseniz röportajımıza Muğlalı genç müzisyen Adnan Can Uslu’yu tanıyarak başlayalım.

Adnan Can Uslu ile sohbet tadında röportaj

-Kendinden kısaca bahseder misin?

Öncelikle herkese merhaba. Ben Adnan Can Uslu. Muğla doğumluyum. 24 yaşındayım. Atatürk İlköğretim Okulu’nda müzik öğretmeni olarak görev yapıyorum. Müzikle uğraşmayı sevdiğim için müzikle iç içeyim.

-Müzik hayatın nasıl başladı?

Ben 7. sınıfta okular arası müzik yarışmasına katıldım. Bu yarışmaya katılmamı müzik öğretmenim Esat Özkan zorladı. “Senin sesin çok güzel, bunu değerlendirmelisin ve bunun üzerine çalışmalısın” diyerek beni bu yola itti. Sonra yarışmaya birlikte hazırlandık ve ben yarışmada 3. oldum. Durum böyle olunca bana bir güven geldi ve başarabilirim diye düşünerek bu yola girmeye karar verdim. Sonrada Güzel Sanatlar Lisesi’ne hazırlanmaya başladım. Muğla Güzel Sanatlar Lisesi’nde liseyi tamamladım. Orda önce çaldığım enstrüman kemandı. Kemandan sonra ud çalmaya başladım. Daha sonra üniversiteyi kazandım.  İzmir Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuarı’ndan mezun oldum.  Daha sonra müzik öğretmeni olabilmek için formasyon aldım. Daha sonra özel eğitim belgeleri aldım, özel öğrencilere eğitim vermek için. Son olarak Atatürk İlköğretim Okulu’nda sözleşmeli öğretmen olarak çalışmaya başladım. Zaten hep müzikle iç içeydim.

-Klip çekme fikri nasıl oraya çıktı?

Güzel bir şekilde hayatımı sürdürürken pandemi dönemine girdik ve okullar tatil girdi. Bu süreçte boş kalmamak için bu durumu değerlendirmek istedim. Zaten boş zamanlarımda söz yazmak ve beste yapmakla uğraşıyordum. Uzun zamandır uğraşıyordum zaten. Birkaç söz yazıyordum ama içime sinmiyordu. Çocuk hayalimdi klip çekmek ve bu gerçek oldu. Pandemi döneminde yazdığım bu sözleri çok beğendim. Bende bir etki bıraktı. Sonra klip çekmeyi düşündük. Aranjör olan arkadaşım Taner Günüç ile beraber bu yola çıktık. İstanbul’dan gitaristleri ayarladık, klip çekimlerini gerçekleştirmesi için Gökay Akkaya ile anlaştık derken klibimizi çektik, paylaştık. Muğlalıların beğenisine sunduk.

-Şarkının adına nasıl karar verdin?

Şarkımın adı önce umursamaz olacaktı. Sonra araştırdım umursamaz diye başka bir şarkı var. Bende olmayan bir şeyler olsun istedim ve ‘Kimler Var’ yaptım. Kimler yanımda kimler değil diyerek görmek istedim bir nevi.

Adnan Can Uslu ile sohbet tadında röportaj

-Çevrendeki kişilerin sana tepkisi nasıl oldu? Bu süreçte en büyük destekçin kimler oldu?

Çok güzel olumlu dönüşler aldım. Desteklemeyen akrabalarım da oldu ama hiç önemli değil ben yanımda olan kişilerle bu yola devam edeceğim. Muğla sokaklarında yürüdüğüm zaman beni durdurup klip çıkartmışsın hayırlı olsun diyorlar ve bu durum benim çok hoşuma gidiyor. Bu süreçte en büyük destekçim ailem ve arkadaşlarım oldu. Yanımda olan herkese teşekkür ederim.

-İlerleyen süreçte hedeflerin neler?

İlerleyen süreçte bir şarkı çıkarmayı daha düşünüyorum. İkinci klibim için çalışmalara başladım. Bu kez daha canlı, daha heyecanlı bir şarkıyla en yakın zamanda dinleyicilerin karşısında olacağım. Onunda müjdesini buradan vermiş olayım.

- Ses yarışmalarına katılmayı düşündün mü?

Düşünmedim, düşünmüyorum da. Ben bu işe yarışma boyutunda bakmıyorum. Ben bu işi sevdiğim, gönül verdiğim için yapıyorum.

- Genç bir müzisyen olarak, bu işi yapan kişilere söylemek istediğin bir mesaj var mı?

Öncelikle bu işle uğraşan herkese başarılar dilerim. Umarım elde etmek istedikleri başarıyı elde ederler. Allah herkesin yolunu açık etsin. Bu işe emek veren herkes emeğinin karşılığını en iyi şekilde alması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü gerçekten kolay gibi gözükse de kolay başarılan bir iş değil. Yaşanmış duygulardan bir şeyler aktarmaya çalışıyorsun. Acaba beğenecekler mi, beğenmeyecekler mi, kendilerinden bir şeyler bulabilecekler mi diyerek bu düşüncelere kapılıyorsun. O yüzden bu işe emek veren herkesin Allah yardımcısı olsun.

-Gençlere tavsiyelerin var mı?

En ufak bir şeyde pes etmesinler. Müzik işi biraz sabır ister. İnandıkları yoldan vazgeçmesinler.

-Son olarak röportaja eklemek istediğin bir şey var mı?

Türk pop müziğini ve bu işin içinde bulunmayı ben çok seviyorum. Müziğimi duyurmak, duygularımı paylaşmak istedim. Şarkılarımın çoğunu eski kız arkadaşlarıma yazdım. Onlara söyleyemediklerimi şarkılarımda hissettirmeye çalıştım. Beni motive eden şeylerden biride mesajların yerine ulaşması oldu. Hayatta her şeyin etkileşimle olduğuna inanırım. Bende etkileşimle çıktım bu yola. Etkilenmiş olduğum kız arkadaşlarım sayesinde oldu bazı şeyler. Son olarak şarkımın akustik halini de yakında paylaşacağım. Ayrıca ben kliplerimle Muğla’yı tanıtmayı hedefliyorum. Muğla aşığı genç bir müzisyen olarak hedefim çok daha iyi yerlere gelmek.

Bu haber toplam 2401 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.