AFRİKALILARIN İSTANBUL TEZGÂHI 2

AFRİKALILARIN İSTANBUL TEZGÂHI 2
Bu Afrikalı ve Afganlı kişiler Taksimi mesken tutmuş anladığım kadarıyla. Çünkü işin yapılacağı yer konusunda oldukça titiz ve kararlıydılar. Sonuçta...

Bu Afrikalı ve Afganlı kişiler Taksimi mesken tutmuş anladığım kadarıyla. Çünkü işin yapılacağı yer konusunda oldukça titiz ve kararlıydılar. Sonuçta yabancıyız güvenliğimizi sağlamak için Taksim’de halka açık bir yerde buluşalım diyorlardı.

İlk etapta kafamıza yatmıştı sonuçta halka açık bir yerde buluşulması bizim güvenliğimiz açısından da uygun görünüyordu. Ancak ilerleyen zamanlarda özellikle Taksim’de diretilmesinden şüphelenmeye başlamıştık. Madem güvenlik konusunda çekinceniz var, o zaman gelin İstanbul Atatürk Havalimanı Dış hatlar bölümüne 24 saat güvenlik kameralarının olduğu, kimsenin kimseye anormal bir davranışta bulunamayacağı bir yerde buluşalım.

Orada kafede otururken güvendiğin adamla beraber Kuyumcu kente gider yarım saat işlemden sonra ödemen ya kuyumcu kentten, ya da havaalanında peşin olarak yapılır. Güvenlikse bundan ala güvenlik olmazdı. Satmak istedikleri miktarda da alım yapabiliriz.

İş yapmak isteyen adam bunları kabul ederdi. Ancak bu teklife adamların sıcak bakmaması ve hala Taksim’de diretmeleri, asıl niyetlerinin iş yapmak değil, adam çarpmak olduğunu anlamamıza yaradı.

Tam bir organize iş söz konusuydu ve bunun yabancı uyruklular tarafından Türkiye’de tezgâhlanan organize işlerden biri olması da üzücüydü.

İstanbul’da yabancıların bol olduğu yerlerde seyyar tezgah üzerinde kol saati, gözlük veya çorap satan Afrikalılara muhakkak rastlamışsınızdır. Bunlar geceleri belki beraber uyuyorlar birbirlerini çok iyi tanıyan kişiler yani ekip diyebiliriz. Maksat bizimle Taksim’de halka açık bir yerde görüşmek ve bizi kendi ekiplerinden olan kişilerce izletip tenhada sıkıştırmak ve neyin varsa gasp etmek muhtemelen. Veya başka türlü bir yöntem. Biz yanaşmadık bu işe ve görüşmeyi kestik fakat bu adamlar (Afgan ve Afrikalılar) halen daha ürünü bu şekilde pazarlamaktadırlar. Ürünle ilgili video ve fotoğraflar paylaşarak insanları ikna edip buluşuyorlar.

Ayrıca bu Afrikalıların tek oyunu değil. Geçen gün haberlerde gördüm iki Afrikalı döviz işi bahanesiyle İstanbul’da esnafı dolandırmış. Yani adamlarda ürün ve dolandırma tekniği çok. Afrikalılar siyah tenli sempatik ve nedense kendi gibi güvenilir diye düşünüp onlara inanan, kanabilen insanlar olabiliyor. O sebeple kendi memleketinde elin adamına paçayı kaptıranlardan olmayın.

Bu haber toplam 753 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.