AĞUSTOS AYI AĞUSTOS BÖCEKLERİNİ DE BERABERİNDE GETİRDİ

AĞUSTOS AYI AĞUSTOS BÖCEKLERİNİ DE BERABERİNDE GETİRDİ
Masallarda ve çizgi filmlerde kendisine tembellik sıfatı yakıştırılan ve ötmeleriyle bilinen ağustos böcekleri ağustos ayının gelmesiyle birlikte faaliyete...

Masallarda ve çizgi filmlerde kendisine tembellik sıfatı yakıştırılan ve ötmeleriyle bilinen ağustos böcekleri ağustos ayının gelmesiyle birlikte faaliyete geçti. 

Yeryüzünde 2000 farklı türü bulunan ağustos böceklerinin yalnızca erkek olanları bu ayda öterek dişisini çağırıyor. Çiftleşen ağustos böceklerinin dişileri, dallara yuvalar açarak yumurtalarını bırakıyor. Kırılan yumurtalardan çıkan yavrular toprağa düşerek kendilerini gömüyor. Toprağa gömülen böcekler 4 ila 17 yıl arasında ağaç köklerinin öz sularıyla beslenerek yaşıyor.

Sesleriyle daha çok çekirgelerle karıştırılan ağustos böceklerinin çekirgelerle bir akrabalığı yok. Kuşlara yem olmaktan kurtulanlar koro halinde gün boyu çıkardıkları sesler karın zarlarının titreşmesiyle oluşuyor ve bu sesler ağızlarından çıkmadığı için aynı zamanda yemek yiyebiliyorlar. Zar gibi saydam yapıları ve iki çift kanatları bulunan bu böcekleri, Çin, Malezya, Burma, Kongo ve Latin Amerika afiyetle yiyor.

Bu haber toplam 549 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.