Ahmet Aras açıkladı: "Yol üstü otoparkları MUTTAŞ işletecek"

Ahmet Aras açıkladı: "Yol üstü otoparkları MUTTAŞ işletecek"
 MUHABİR
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, ihaleleri sona eren yol üstü otoparkları gelecek dönemde MUTTAŞ'ın işleteceğini açıkladı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, İlçe Belediye başkanlarının da katılımıyla basın mensuplarıyla buluştu.

Yol üstü otopark konusuna değinen Başkan Aras, yeni dönem de yol üstü otoparklarının MUTTAŞ bünyesine geçeceğine belirtti. Fiyatlandırma konusunu vatandaşlarla birlikte belirleneceğine değinen Aras, belirli bir sürenin de ücretsiz olacağını kaydetti.

“YOL ÜSTÜ OTOPARK MUTTAŞ’TA OLACAK”

Büyükşehir Belediye Başkanı Aras, yeni dönem de faaliyete geçecek yol üstü otopark uygulamasını şu ifadelerle açıkladı, “Daha önce yol üstü otoparklar bazı firmalara ihaleyle veriliyordu. Ancak 31 Mart öncesinde ve sonrasında görüşmelerde halkımızın ve esnafımızın bu uygulamadan rahatsız olduğunu keşfettik. Ve şu anda firmaların bazı ihaleleri sonlanmış vaziyette. Biz de yenilemedik ve tekrardan ihaleye çıkmama kararı aldık. Bugün de Büyükşehir Belediye Meclisimizin aldığı kararla bu konunun MUTTAŞ tarafından yönetilmesine karar kıldık. Bundan sonra şöyle olacak ilk planda belirlediğimiz belli noktalarda MUTTAŞ’ın istihdam edeceği personeller aracılığıyla halkımızın kesinlikle rahatsız olmayacağı şekilde faaliyet yürütülecek. Belli bir zamanın ücret dışı kalacağı, yani örnek vermek istersek, bu kararı tartışacağız 15 veya 30 dakika gibi bir sürenin ücretsiz olacağı yarım saatin üzerinde süreler için ise belirli bir fiyatlandırma yapılacak. Bu fiyatlandırmaya Belediye Meclisimiz karar verecektir.”

Bu haber toplam 99 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.