Ailece üretip pazarlıyorlar

Ailece üretip pazarlıyorlar
Muğla’nın Milas ilçesinde bir aile ata yadigarı zeytinliklerinden elde ettikleri zeytinyağını "dökme zeytinyağı" olarak toptan satmak yerine kendi markalarını oluşturarak pazarlamaya başladı. Aile üyeleri, üretim kalitesini...

Muğla’nın Milas ilçesinde bir aile ata yadigarı zeytinliklerinden elde ettikleri zeytinyağını "dökme zeytinyağı" olarak toptan satmak yerine kendi markalarını oluşturarak pazarlamaya başladı. Aile üyeleri, üretim kalitesini belgelemek için Milas Ticaret ve Sanayi Odasına (MİTSO) başvurarak AB coğrafi işaret belgelerini aldılar.

Milas Belediyesinde park bahçe işçisi olan Anne Ayşe Karaca, memur Baba Şeref Karaca, inşaat mühendisliğinde öğrencisi oğul Mehmet Cem Karaca ve lise öğrencisi Ceren Karaca ile birlikte Milas'ın Çamovalı mahallesindeki 80 dönümlük zeytinliklerini işliyorlar. Aile ata yadigarı zeytinliklerinden elde ettikleri zeytinyağını "dökme zeytinyağı" olarak toptan satmak yerine kendi markalarını oluşturarak pazarlamaya başladılar.

Üretikleri zeytinyağına "Ailos Zeytinyağı" marka adını veren aile markalarına yaraşır kalitede bir üretim yapabilmek için kolları sıvadılar.

Aile, atalarından gördükleri "olgun hasat, sıcak sıkım" yöntemini bırakıp aromasının ve zeytinyağının içindeki yararlı bileşenler olan polifenol değerlerinin çok daha yüksek çıkmasını sağlayan "erken hasat, soğuk sıkım" yöntemini uygulamaya başladılar. Elde ettikleri zeytinyağları övgüler almaya başlayınca bir yandan Milas Zeytin Hasat Şenliklerinde, Milas Gıda Tarım ve Hayvancılık fuarlarında ve çevredeki çeşitli etkinliklerde yağlarının sergilemeye başladılar. Diğer yandan da internet ortamında satışa yöneldiler.

Aile üyeleri, üretim kalitesini belgelemek için MİTSO başvurarak AB coğrafi işaret belgelerini de aldılar.

“MİLAS ZEYTİNYAĞINI ŞİMDİ HERKES TANIYOR”

AB coğrafi işaret belgesini MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer'in elinden alan Karaca ailesi adına konuşan baba Şeref Karaca, Milas zeytinyağına Türkiye'den ve sonrasında AB'den coğrafi işaret alarak değer kazandırdığı için Özer'e teşekkür etti. Şeref Karaca "Sizin sayenizde zeytinyağımız değer kazandı. Coğrafi işaretler alınmazdan önce zeytinyağımızı dökme olarak düşük fiyatlardan satıyorduk. Milas zeytinyağını kimse tanımıyordu. Şimdi herkes tanıyor. Hem zeytinyağımızı tanıttınız, hem değer kazanmasını sağladınız. Size çok teşekkür ediyoruz" dedi.

MİTSO Yönetim Kurul Başkanı Reşit Özer de Milas zeytinyağını çok daha iyi yerlere getirmek istediklerini belirterek "Amacımız hem üretimde kaliteyi daha da arttırmak, hem de yurtiçi ve yurtdışı pazarlarda Milas zeytinyağını tanıtmak. Bunun için çalışmalarımız sürüyor. Pandemi sürecinin atlatılmasından sonra yurtiçindeki ve yurtdışındaki fuarlarda zeytinyağımızı tanıtacağız. Üreticilerimizden erken hasat, soğuk sıkım yöntemiyle kaliteli zeytinyağı üretmelerini bekliyoruz. Zeytinyağı fabrikalarımızdan hijyenik ortamda sıkım yapmalarını ve elde edilen zeytinyağını çok iyi ortamlarda koruyup depolamalarını istiyoruz" diye konuştu.

Bu haber toplam 354 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.