Ak Parti Muğla İl Başkanlığı "Çok Komiksin Sayın Vekil"

Ak Parti Muğla İl Başkanlığı "Çok Komiksin Sayın Vekil"
Ak Parti Muğla İl Başkanlığı;“CHP Milletvekili Mürsel Alban, Adının Karıştığı SGK Yolsuzluğu Hakkında da Bir Açıklama Yapmalı”Ak Parti Muğla...

Ak Parti Muğla İl Başkanlığı;

“CHP Milletvekili Mürsel Alban, Adının Karıştığı SGK Yolsuzluğu Hakkında da Bir Açıklama Yapmalı”

Ak Parti Muğla İl Başkanlığı yaptığı basın açıklamasıyla CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban’ı topa tuttu. Hastanede yaşanan sel baskını, Vekil Mürsel Alban’ın basın açıklaması yapmak istemesi, Hastane Başhekim Vekili Salih Akkuş’un  açıklamaya izin vermemesi derken olay başka bir boyut kazandı.

Ak Parti Muğla İl Başkanlığı’ndan, CHP Milletvekili Mürsel Alban’a şu ifade yöneltildi;

“ Genel Başkanı SSK genel Müdürü iken bu ülkede hastanelerde ne rezillikler yaşandığı her bir Muğlalı’nın hafızasında taptaze durmaktadır. Malum yıllarda, günlerce ilaç kuyruğu bekleyip senet vererek hastasını hastaneden kurtarmak zorunda kalan Muğlalıların sayın vekile söyleyebileceği tek şey kendisini akla ve mantığa davet etmektir. Tüm bunların yanında sayın vekil hazır basın açıklaması yapmaya başlamışken adının karıştığı SGK yolsuzluğu hakkında da bir açıklama yapmalı. Kendisi bir açıklama yapmaz ise konunun takipçisi olacağımızı ve kamuoyunu bilgilendirmek noktasında gerekli açıklamaları yapacağımızı belirtmek isteriz.”

Ak Parti Muğla İl Başkanlığı yaptığı basın açıklamasıyla CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban’ı topa tuttu. Geçtiğimiz gün Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde meydana gelen su baskınıyla ilgili, CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban hastanede basın açıklaması yapmak istemişti. Ancak Vekil Alban’ın, hastanede basın açıklaması yapmasına Hastane Başhekim Vekili Salih Akkuş izin vermemişti. Yaşanan olayda tansiyon yükselmiş, Alban ve Akkuș arasında sözlü tartışma yaşanmıştı. Konuyla ilgili Ak Parti Muğla İl Başkanlığı tarafından yazılı bir basın açıklaması yapıldı. “Çok Komiksin Sayın Vekil” başlığı ile yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Çok Komiksin Sayın Vekil! Muğlalılar olarak, 17 Temmuz Çarşamba Günü ilimizde meydana gelen şiddetli yağmurun ardından, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde meydana gelen ve çok kısa zamanda çok yoğun yağan yağmur nedeniyle su tahliye borularındaki tıkanma sonucu oluşan ve yarım saat gibi kısa bir sürede tahliye edilen, tahliye esnasında en ufak bir sağlık hizmetinin aksamasına fırsat verilmeden temizlenen su taşkınını, siyasi bir malzeme olarak kullanmak isteyen CHP’li vekilin hastanedeki acz içindeki şovunu üzülerek izledik. Sayın Milletvekili, yarattıkları kurguda rol verilen belediye personeli olduğu tahmin edilen, ellerinde kameralar ve cep telefonları olan kişilerle adeta baskın yaparcasına hastane koridorlarında dolaşarak kamera şakası hazırlayan film ekibi kıvamındaki davranışlarıyla, hastane görevlisi kamu görevlilerinin görevlerini yapmaya engel olacak kadar ileri gitmiştir.

“Siyasi Malzeme Yapabilme Acziyetini Gösterdi”

Ak Parti Muğla İl Başkanlığı, CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban’ın hastanede basın açıklaması yapmasını; ““Siyasi Malzeme Yapabilme Acziyetini Gösterdi” olarak niteledi ve açıklamaya şöyle devam edildi;

“Hastane yöneticilerinin  “Burada basın açıklaması yapamazsınız, burası kamusal alan. İzin bile almadan geldiniz. Politika sahası değil burası.” şeklindeki haklı ve meşru uyarılarına rağmen basın açıklaması yapma konusunda ısrar etmekle amacının milletvekilliğinin denetim ve gözetim yükümlülüğünü yerine getirmek değil, siyasi rant devşirmek olduğunu açık etmiştir. İlimizin seçilmiş bir milletvekili olarak yetkililerle irtibat kurarak istediği gün ve saatte girerek inceleme ve denetleme yapabileceği bir hastaneye, kendinden menkul bir kahramanlık pozuyla girmesinin açıklanabilir ve kabul edilebilir bir tarafı yoktur. Gerek kişisel tarihinde, gerekse üyesi olduğu partili Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarihinde utanılacak bir çok vaka, iş ve işlemler olmasına rağmen hiç yüzü kızarmadan, böylesi yoğun bir yağmurda her binada yaşanabilecek basit bir aksaklığı siyasi malzeme yapabilme acziyetini göstermesinin takdirini değerli Muğlalı hemşehrilerimizin takdirine bırakıyoruz.”

“Siyasi Şov Malzemesi Yapmaya Çalışmak Muğlalının Aklıyla Alay Etmektir”

Ak Parti Muğla İl Başkanlığı Muğla’da yaşanan sel olaylarıyla ilgili Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne de  gönderme yaparak; “Aynı zamanda Mensubu olduğu CHP li bir Büyükşehir belediye başkanınca yönetilen Muğla’mızda, bu şehri sel fotoğraflarıyla anılan bir ile çeviren, Büyükşehir Belediye genel sekreteri imar barışından yararlanma adına kaçak inşaat yapacak kadar hukuksuzluğa batmış, Muğla’yı köstebek gibi yolların şehri ve vidanjörlerin şehri yapan, Müze yapıyorum deyip imar ve mülkiyet hukukunu çiğneyip kaçak inşaatı bizzat kendi yapan, kentkart ve su konusunda usulsüzlükler ve kamu zararına sebep olmak suçundan yargılanan bir belediye başkanınca yönetilen bir Belediye Başkanlığından utanmayacak kadar pişkin bir siyasi figür de görüyoruz. Aynı yağmurda Menteşede onlarca ev ve işyerini su basmasına rağmen bu hemşerilerimiz için en ufak bir hareket yapmayan bu zatın, hazır basın açıklaması yapmaya başlamışken bir açıklama da bizzat ev ve işyerlerini su basan hemşerilerimize de bir iki kelam etmesini beklemek mağdur hemşerilerimizin en doğal hakkıdır. Vatandaşımızın onlarca yıldır çevre illere gitmek zorunda kaldığı en temel hakkı olan sağlık hizmetini Muğla’mızda ileri derecede almaya başladığı, her geçen gün daha da donanımlı hale gelen hastanede, bırakın yapımında en ufak pay sahibi olmalarını, yapılmaması için yıllarca mücadele edenlerin basit bir su akıntısını siyasi şov malzemesi yapmaya çalışmaları tam anlamıyla aymazlık ve Muğlalı’nın aklıyla alay etmektir.

“Adının Karıştığı SGK Yolsuzluğu Hakkında Da Bir Açıklama Yapmalı”

“Genel Başkanı SSK genel Müdürü iken bu ülkede hastanelerde ne rezillikler yaşandığı her bir Muğlalı’nın hafızasında taptaze durmaktadır. Malum yıllarda, günlerce ilaç kuyruğu bekleyip senet vererek hastasını hastaneden kurtarmak zorunda kalan Muğlalıların sayın vekile söyleyebileceği tek şey kendisini akla ve mantığa davet etmektir. Tüm bunların yanında sayın vekil hazır basın açıklaması yapmaya başlamışken adının karıştığı SGK yolsuzluğu hakkında da bir açıklama yapmalı. Kendisi bir açıklama yapmaz ise konunun takipçisi olacağımızı ve kamuoyunu bilgilendirmek noktasında gerekli açıklamaları yapacağımızı belirtmek isteriz.”

Bu haber toplam 590 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.