Hasan Telli

Hasan Telli

AK Parti’de Adaylar Kim Olur? 2

AK Parti’de Adaylar Kim Olur? 2

Dün yayınlanan yazımda AK Parti’nin içlere göre çıkabilecek adayları hakkında kulislerde dolaşan isimleri irdelemeye başlamıştık. Ne var ki gazetenin sütunlarında bizlere ayrılan bölüm yetmeyince devamı sonraki günlere sarkıyor, bizlerde kaldığımız yerden aktarmaya devam ediyoruz.

***

Seçmen sayısına bakıldığında üçüncü büyük ilçe Fethiye’de durum ne? Fethiye’de haftalar öncesinden Kadir Sarıhan adaylığının kesin olduğu yönünde bir algı oluşturmuştu. Tabanda kendine yer bulan Sarıhan’ın tek aday gibi görünse de tabanda farklı isimler de zikredilmeye başladı. Üç dönem milletvekili adayı olan ve son olarak 24 Haziran seçimlerinde TBMM’ne gitmeyi binin altında bir oyla kaçıran Muhittin Kayabaş’ın ismi Fethiye’de hesapları karıştırdı. İl ve ilçe yöneticileri ve genel merkezin yaptırdığı anketler sonrasında Fethiye adayının netleşmesini bekliyorum. Ancak Fethiye’de aday olacakların rakibine göre 1-0 geride başladığını da hatırlatmak lazım.

***

Fethiye’den Muğla Merkeze gelirken ilin ilk hava limanına ve şimdilerde satılmış olmasına rağmen kağıt fabrikasına sahip Dalaman’a bir bakalım. Dalamanda siyaset her zamankinden daha hareketli. Siyasetçilerin ve yakın akrabalarının yaşantıları mercek altında. Muhtemel aday Beyhan Korut diye bakılırken, Fatma Çalkın’da başvurusunu teşkilata teslim etmiş durumda. Birde Dalaman’ın siyasi ağabeylerinden Ayhan Günay’ın da ismi taban kulislerinde dolaşıyor. Önceki dönem milletvekili adayı Eylem Tan’ın aday olmasına ise İl teşkilatının sıcak bakmadığı söyleniyor.

***

Ortaca ilçesinde mevcut ilçe başkanı Hakan Fevzi İlhan’ın aday olmak için kolları sıvamasının ardından teşkilat içinde adaylığı düşünenlerin geri adım attığı gelen bilgiler arasında. Ancak durumdan rahatsız olanların ise merkez sağ tabanı toplayabilecek bir adayı ikna çalışmaları sürüyor. Yıllardır siyasetin içerisinde olan avukatlık yapan Recep Gümüş’ün kombin aday olarak çıkarılması için çalışmalar sürüyor.

***

Ula’da ise seçmen yapısı göz önüne alınarak mevcut ilçe başkanı İsmail Akkaya’nın adaylığına kesin bakılıyor.

***

Datça ilçesinde adaylık başvurusunda bulunan henüz kimse yok. İsimleri dolaşanlar arasında önceki dönem ilçe Başkanı Haluk Laçinel var ama henüz ikna edilememiş. Eğer ikna olmazsa mevcut ilçe başkanı Mehmet Cennet’in aday olması bekleniyor.

***

Marmaris, Menteşe, Yatağan belediye başkan aday adayları ve en önemlisi Muğla Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylarını değerlendireceğimiz yazı ise yarın yine bu sütunlarda olacak.

Bu yazı toplam 1175 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Hasan Telli Arşivi
SON YAZILAR