Ak Parti’den Açıklama “Belediye Yangından Mal Kaçırıyor”

Ak Parti’den Açıklama “Belediye Yangından Mal Kaçırıyor”
Ak Parti Muğla İl Başkanlığı, Muğla Büyükşehir Belediye'si tarafından yapılacak olan yol üstü otopark ihalesi için bir duyuru yayınladı. Kamuoyuna duyurulan bildiride Muğla Büyükşehir Belediye'si tarafından yapılacak olan...

Ak Parti Muğla İl Başkanlığı, Muğla Büyükşehir Belediye'si tarafından yapılacak olan yol üstü otopark ihalesi için bir duyuru yayınladı. Kamuoyuna duyurulan bildiride Muğla Büyükşehir Belediye'si tarafından yapılacak olan ihalenin şaibeli olduğu iddia edildi. Seçimlere az bir süre kala Muğla Büyükşehir Belediye'sinin belirli bir firmaya "Adrese teslim" şeklinde düzenlendiği iddiasında bulunan Ak Parti Muğla İl Başkanlığı, ihalenin geri çekilmediği takdirde yasal yollara gidileceğini duyurdu. Ak Parti Belediyesine ait Seydikemer, Kavaklıdere ve Köyceğiz ilçelerinin bu ihaleye dahil edilmemesi şaibe iddialarını Ak Parti cephesinden kuvvetlendirdi. Bildiride "yangından mal kaçırır" gibi denerek yapılacak olan ihalenin iptal edilmesi yönünde uyarı yapıldı. Konuya ilişkin Muğla Büyükşehir Belediye'si cephesinden bir açıklamanın gelip gelmeyeceği merak konusu oldu.

Ak Parti Muğla İl Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada tam olarak şu ifadelere yer verildi;  “01 Mart 2019 tarihinde Muğla Yenigün Gazetesinde ilan edilen,12 Mart 2019 tarihinde yapılacağı belirtilen, birçok ilçemizi kapsayan yol üstü otopark ihalesinin şartnamesi  incelendiğinde, ihalenin belirli bir firmaya adeta ADRESE TESLİM şeklinde düzenlendiği yoğun şüphelere yol açmıştır.

1-) 06 Mart 2019 tarihinde Hamle Gazetesi Köşe yazarı  Sn. Özcan Özgür'ün yazısında da belirttiği üzere, yerel seçimlere 20 gün kala alelacele adeta adrese teslim ihalenin yapılma amacı nedir?

2-)Bu ihale şartnamesindeki kriterlere uygun Muğla'da kaç firma mevcuttur?

3-) Şimdiye kadar ilçe bazında ayrı ayrı yapılan bu ihalelerin, on ilçenin tamamını tek bir ihale ile 5 yıl süreli yapılmasının özel bir sebebi var mıdır?

4-) Neden Ak Partili Belediyelerce yönetilen Köyceğiz, Seydikemer ve Kavaklıdere ilçeleri bu ihale kapsamı dışında bırakılmıştır?

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı görev sürenizin bitimine 20 gün kala yangından mal kaçırır gibi yapmaya çalıştığınız bu şaibeli ihaleyi, iptal etmediğiniz takdirde gerekli hukuki yollara başvuracağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

FERDİ YAVUZ

Bu haber toplam 608 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.