Ak Parti’li Başkan Adayından Sosyal Belediyecilik Ve Çevre Vurgusu!

Ak Parti’li Başkan Adayından Sosyal Belediyecilik Ve Çevre Vurgusu!
 MUHABİR
AK Parti Menteşe Belediye Başkan Adayı Op. Dr. Şadi Ballı, sosyal belediyecilik, çevre, kent market ve çimento fabrikası hakkında açıklamalarda bulundu. Kent Market için “Mevcut belediyenin yeşil alan ve doğayı koruma üzerine söylemleriyle tamamıyla tezat olan bir proje” ifadelerini kullanan Ballı, çimento fabrikası için ise “Bunun müsebbibi mevcut belediye olarak kalacak.” dedi.

AK Parti Menteşe Belediye Başkan Adayı Op. Dr. Şadi Ballı, adaylık süreci ve Menteşe’nin gündemden düşmeyen sorunlarına ilişkin açıklama yaptı.

Ballı, açıklamasında siyasette kadın, sosyal belediyecilik ve çevre konularına vurgu yaparak, herkesin başarı hikayesinin arkasında kadınların olduğunu, yerel yönetimde kadınların daha fazla söz sahibi olacağını söyledi.

Barınma ve kira konusuna da değinen Ballı, toplu konut ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara el uzatan yönetim anlayışının kendi iktidarlarının yönetim anlayışı olduğunu ifade etti.
Ballı, belediyelerin de bu anlamda ihtiyaç sahiplerinin barınma sorunlarını çözmekle mükellef olduklarını dile getirdi.

SOSYAL BELEDİYECİLİK VURGUSU

Özellikle öğrenciler ile belli bir emekli grubu vatandaşın rahat ve konforlu alanlarda belediyenin de içinde olduğu iktidar destekli toplu konut alanları üreteceklerini anlatan Ballı, şöyle devam etti:
“Çünkü huzurun olmadığı yerde her türlü problem çıkar. Biz evimizde rahat uyurken, eğer dışarıda ihtiyaç sahibi, zorda ve darda kalan insanlar varsa bu hepimiz için bir tehlikedir. O nedenle biz gerçek sosyal belediyecilik anlayışıyla barınması, yemesi, içmesi, istihdam sağlanması ve tüm bunların yanında bir Avrupa kenti Menteşe’nin kazandırılması için elimizden geleni yapacağız. Biliyorsunuz Halk Ekmek, Halk Et, burnumuzun dibinde Aydın’da muhalif belediyede var. Yapıyorlar. Bizim bu kadar tarım arazilerimiz var. Ekip, biçen yurttaşımız var. Hayvancılıkla uğraşan insanımız var. Belediye olarak bunların üretim alanlarını oluşturup hakikaten kaliteli, lezzetli, tarım müdürlükleriyle de işbirliği içinde, kar marjı gözetmeden üretilen eti vatandaşla buluşturmak ne kadar değerli? Şimdiden bile bunun heyecanı içindeyim. Onun dışında ekmekten bahsettim. Ama söylediklerim usulen değil.”

whatsapp-image-2024-02-18-at-12-23-41.jpeg

Ballı, Menteşe için hayallerinin büyük olduğunu aktardı.

Muğla sosyolojisinden bir insan olarak iktidar ile gücüne güç katmanın çok değerli olduğuna dikkati çeken Ballı, fırsatın ellerinde olduğunu ve inşallah en iyisini yapacaklarını kaydetti.

Ballı, yeşiliyle mavisiyle övünen bir memleket olduklarına da vurgu yaparak, Menteşe evleri bölgesinde inşaatı devam eden Kent Market ile Bayır ve Deştin Mahalleleri arasında kurulması planlanan çimento fabrikasına ilişkin de açıklamalarda bulundu.

AK Parti Muğla Büyükşehir adayı Prof. Dr. Aydın Ayaydın’ın Muğla için büyük bir şans olduğunu belirten Ballı, olmazları da oldurabilecek noktada şimdiye kadar birçok alanı tecrübe etmiş, deneyimli ve usta bir siyasetçi olduğunu söyledi.

“HİÇBİR ŞEKİLDE PROJEYİ DOĞRU BULMUYORUM”

Ballı, Ayaydın’ın göreve gelir gelmez Kent Market projesini iptal edeceğini açıkladığını hatırlatarak, “Proje büyükşehir bünyesinde ama mevcut belediyenin de yeşil alan ve doğayı koruma üzerine söylemleriyle tamamıyla tezat olan bir proje. Yani o projenin oluşturulduğu ve faaliyete konulduğu zaman arasında koca bir dilim var. O süreden önce orada bu tarz marketler falan yoktu. İnsanların böyle talepleri vardı. Ama şimdi bu marketler, hatta buna benzer alışveriş yapacakları butik alanları da var. Oranın vatandaşı bile şu an istek ve talep içinde değil ki. Orası gerçekten çok güzel koca bir yeşil alandı. Yazın insanların sanki bir tatil köyündeymiş gibi pikniğe gitmiş gibi çocukların bisiklete bindiği, gezdiği, dolaştığı, rahatlıkla hareket ettiği bir alandı. Yani ben hiçbir şekilde o projeyi doğru bulmuyorum. Bir sürü yapılacak iş varken, orada bunu yapıyor olmak bana göre çok talihsiz bir hamle olmuş. Görüşüm tabi ki olumlu değil.” ifadelerini kullandı.

“LOKASYON DOĞRU DEĞİL AMA TAKDİR TAMAMEN MEVCUT BELEDİYE İLE İLERLEMİŞ”

Çimento fabrikasıyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Ballı, mevcut belediyenin vermiş olduğu bir ruhsat ve sonrasında kapatma davalarıyla ilerleyen bir süreç olduğuna dikkati çekti.

Sürecin şu anda bir adayın yürütmesi veya yorumlaması gereken bir noktadan bağımsız adli mercilerde devam ettiğini ifade eden Ballı, “Adli merci nasıl noktada yön verecekse bu işe, ona göre şekillenecek. Tabi bunun müsebbibi mevcut belediye olarak kalacak. Çünkü alan ve lokasyon tabi ki doğru değil. Ama takdir tamamen mevcut belediye ile ilerlemiş. İşin hukuki boyutu devam etmiş. Şu anda bizi tamamen aşan bir konu. Süreci bekleyip görmek lazım.” diye konuştu.

“YAŞANILACAK ALANLARI EN İYİ KORUYACAK ADAYIN BEN OLDUĞUMU DÜŞÜNÜYORUM”

Ballı, çevreyle ilgili konularda dernekler ve STK’lar ile işbirliği içinde olacaklarına vurgu yaptı.
Tüm işlerini ve projelerini yürütürken, asla “ben” merkezli hareket etmeyeceğinin altını çizen Ballı, şunları kaydetti:
“Belki ben çok isteyeceğim bir şeyi ama meclis uygun görmeyecek. Belki sahada yapacağımız anket çalışmasında Menteşeli ‘biz istemiyoruz’ diyecek. Peki bu belediye kim için çalışıyor? Toplumun yüzde 80’ini, 90’ını mutlu edecek bir proje ise bu o zaman toplum lehine karar vermek gerekiyor. Belediyecilik bunu gerektiriyor. Onun dışında mimarlarımız, mühendislerimiz, STK’larımız, şehir plancılarımız var. Doğru karar verilmesi noktasında işbirliği içinde olacağız. Biz tek başımıza ‘bu işi biliyoruz’ demeyeceğiz. Bilirkişiler onlar. Muğla’da yaşanılacak alanları hakikaten en iyi koruyacak adayın da ben olduğumu düşünüyorum.”

Bu haber toplam 134 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.