Ak Partili Grup Başkanı’ndan Chp’li Başkan Tokat’a Destek

Ak Partili Grup Başkanı’ndan Chp’li Başkan Tokat’a Destek
SİNEM KORKMAZ-Milas Belediye Meclisi Kasım ayı olağan meclis toplantısının 1. oturumunu tamamladı. Meclis 2. oturum için 08 Kasım Cuma saat 10’da tekrar...

SİNEM KORKMAZ-Milas Belediye Meclisi Kasım ayı olağan meclis toplantısının 1. oturumunu tamamladı. Meclis 2. oturum için 08 Kasım Cuma saat 10’da tekrar toplanacak.

Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonunda 05 Kasım Salı günü gerçekleşen meclis toplantısında 11 ana 4 de ek gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Durmuş Özdemir’in mazeretli olarak katılmadığı mecliste kararların tamamı oy birliği ile alındı.

Gündemde, yasası daha önce çıktığı halde sürekli ertelenen ve bu aydan itibaren uygulamaya sokulan “Evsel Katı Atık”larla ilgili ücret tarifesi, belirlenmesi için Plan ve Bütçe Komisyonu’na sevk edildi. Komisyonun raporunu görüşerek ‘Evsel Katı Atık’ ücretlerinin 8 Kasımda yapılacak olan toplantıda kararlaştırılacağı belirtildi.

Meclisin toplantısının en önemli gündem maddelerinden bir diğeri ise belediyeye alınacak araçlar için kredi kullanımıydı. Belediyeye 1 adet 22 tonluk ekskavatör, 2 adet kazıcı yükleyici iş makinesi, 1 adet greyder, 1 adet engelli nakil aracı, 1 adet teleskopik vinç, 10 adet binek ve 5 adet kamyonet (pick-up) araç alınması ve bunun için de, 2 milyon 250 bin TL. Kredi çekilmesi talep edildi. Talep oy birliği ile kabul edildi.

Milas Belediye Başkanı’na Söz Verilmemesi Kınandı

Yapılan oturum kapatıldıktan sonra, CHP Meclis Grubu Başkanı Şakir Özdemir söz alarak, 2-3 Kasım tarihlerinde düzenlenen 6. Milas Hasat Şenliği’nde, Milas halkının ve Milas Belediye Meclisi’nin temsilcisi olan Belediye Başkanı Muhammet Tokat’a söz hakkı verilmemesini gündeme getirdi.

Bundan sonra yapılacak etkinliklerde bu tür zarar verici davranışların olmamasını talep ettiğini dile getiren CHP Meclis Grup Başkanı Şakir Özdemir; “Hafta sonu ilçemizde zeytin hasat şenliği düzenlendi. Açılıştan sonra yapılan konuşmalarda belediye başkanımıza söz verilmedi. Belediye başkanı; her şeyden önce Milas halkı tarafından seçilmiş bir kişidir. Milas Belediyesi’ni, Milas halkını ve bunun ötesinde de şu anda toplandığımız Milas Belediye Meclis’imize temsil eden ve başkanlık yapan bir kişi konumundadır. Ayrıca bu tür etkinliklerin hem öncülüğünü hem de başlamış olan etkinliklerde Milas Belediyesi olarak en büyük önem veren kuruluşların başında gelmekteyiz.

Hafta sonu yapılan etkinlikte belediye başkanımızın konuşması hem hakkıdır hem de görevidir. Bu konuşma hakkının verilmemesi Milas halkına, belediye meclisimize, ortak akıla, kurumlar arası işbirliği ve uyumuna zarar vermiştir.

Biz CHP Grubu olarak, bundan sonra yapılacak etkinliklerde bu tür zarar verici davranışların yapılmamasını talep ediyoruz.”dedi.

Yaşanan olayı uygun bulmadıklarını dile getiren AKP Meclis Grup Başkanı Hürol Önder ;“Biz de şenlikte Belediye Başkanımızın Milas ilçesini temsilen konuşması gerektiğini düşünüyoruz. Bu konuda dünkü grup toplantımızda bu konuyu ilçe başkanımıza ilettik. İlçe Başkanı bu konuda kesinlikle bir girişim veya etkisinin söz konusu olmadığını, bu işin karşısında olduğunu ve de Belediye Başkanının konuşması gerektiğini söylemiştir. Vekilimiz de aynı düşüncelerdedir. Yaşanan olayı uygun bulmuyoruz. Belediye Başkanımız, şenlik gibi etkinliklerde bizlerin adına konuşması gerekiyor diye düşünüyoruz.” dedi.

Meclis, daha sonra, 8 Kasım Cuma günü saat 10.00'da tekrar toplanmak üzere tamamlandı.

Bu haber toplam 574 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.