AK PARTİ’NİN ESKİ VE YENİ TEŞKİLAT BAŞKANLARI NEDEN MUĞLA’DA ?

AK PARTİ’NİN ESKİ VE YENİ TEŞKİLAT BAŞKANLARI NEDEN MUĞLA’DA ?
Ak Parti’nin eski ve yeni teşkilat başkanları Muğla’dan geçti. Ak Parti mevcut Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir yaklaşık 10 gün önce Muğla’ya geldi....

Ak Parti’nin eski ve yeni teşkilat başkanları Muğla’dan geçti. Ak Parti mevcut Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir yaklaşık 10 gün önce Muğla’ya geldi. 10 gün sonra da eski teşkilat başkanı Mustafa Ataş Muğla’ya geldi. AK Parti’nin eski ve yeni teşkilat başkanlarının Muğla’ya neden geldiği, Muğla siyasi kulislerinde deprem etkisi yarattı. 

AK Parti’nin Genel Merkez mevcut ve eski teşkilat başkanları Muğla’da ne yapıyorlar, neden Muğla’ya ardı ardına geldiler? Ak Parti tabanı bu sorunun cevabını arıyor. 

Ak Parti mevcut Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir’in yaklaşık 10 gün önce Muğla’ya gelerek, Muğla’dan bazı isimlerle teknede tatil yaptığı öne sürüldü. 

Kandemir’in gelme sebebinin sadece tatil olmadığı aşikârken, 10 gün sonra da Teşkilat Eski Başkanı Mustafa Ataş’ın ani bir şekilde Muğla’ya gelmesi ve 2 fotoğraf karesiyle (Muğla Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü) Muğlalılar’ın karşısına çıkması şaşkınlık yarattı. 

AK PARTİ’NİN ESKİ VE YENİ TEŞKİLAT BAŞKANLARI NEDEN MUĞLA’DA ?

Seçim Değil, Referandum Değil, Mustafa Ataş Neden Muğla’da?

7 Haziran 2015 Milletvekili Genel Seçimlerinde adından sıkça bahsettiren Mustafa Ataş, geçtiğimiz günlerde Muğla’ya ani bir ziyarette bulundu. AK Parti Genel Merkez önceki dönem Teşkilat Başkanı Ataş, önce Muğla Valiliği’ni daha sonra da Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nü ziyaret etti.

Geçmiş dönemlerde ve şu anda AK Parti’nin önemli kademelerinde büyük rol alan Mustafa Ataş’ın öncelikli olarak Ak Parti Muğla İl Başkanlığı’nı neden ziyaret etmediği akıllarda soru işareti bıraktı.

Akıllarda yer alan diğer soru işareti ise Mustafa Ataş’a Ak Parti Muğla İl Başkanı’nın ya da Ak Parti Muğla Milletvekilleri’nin neden eşlik etmediği oldu.

Bu ziyaretleri normal bir nezaket ziyareti olarak düşünelim. Peki söz konusu ziyaret planında neden öncelikli olarak Ak Parti İl Başkanlığı ziyareti yoktu?

Ayrıca Valilik dışında neden sadece Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ziyaret edildi?

Söz konusu ziyaretlerde günün anısına fotoğraflar da çektirildi. Mustafa Ataş, ziyarette bulunduğu Muğla Valisi Esengül Civelek ile birlikte Valilik binası önünde fotoğraf çektirdi.

Buraya kadar her şey normal.

Anormal olan, fotoğraf karesinde olanlar ve olmayanlardı. Ataş’ın, Valilik ziyaretinde kendisine ne Ak Parti Muğla İl Başkanı ne de Ak Partili Milletvekilleri eşlik etti.

AK PARTİ’NİN ESKİ VE YENİ TEŞKİLAT BAŞKANLARI NEDEN MUĞLA’DA ?

Ataş’a eşlik edenler arasında; Ak Parti Menteşe İlçe Başkanı Taner Topal, Ak Parti Bodrum İlçe Başkanı Ömer Özmen, Milas İlçe Başkanı Fahri Acar’ın yanı sıra Ak Parti Muğla İl Başkanlığı yönetiminden de bazı isimler yer aldı. 

Ataş’ın Muğla’da ziyaret ettiği sadece iki devlet kurumundan bir diğeri de Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü oldu. Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ile de kurum önünde hatıra fotoğrafı çektirildi.  Lakin bu fotoğraf karesinde de yine İl Başkanı ve Vekiller yoktu.

2003 yılında AK Parti Genel Merkez Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanlığı’na getirilen Mustafa Ataş, 7 Haziran 2015 Milletvekili Genel Seçimleri de dâhil olmak üzere üç genel seçim, üç yerel seçim ve Türkiye’nin kaderini belirleyen iki referandumda SKM Başkanı olarak rol almıştı. Dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu’na yakın bir isim olan Mustafa Ataş’ın bu ani ve şaşırtan Muğla ziyareti, Muğla siyasi kulislerinde büyük yankı bulurken, siyasi kulisler de şu sorularla çalkalanıyor;

Mustafa Ataş Ak Parti’de önümüzdeki aylarda yapılacak olan kongrede İl Başkanı Kadem Mete’ye destek için mi yoksa tam tersi köstek için mi Muğla’ya geldi?

Ya da Türkiye siyasetinde yeni oluşacak bir parti için AR-GE çalışmaları doğrultusunda mı Muğla’ya geldi? 

Akıllardaki bu deli soruların cevabı, galiba önümüzdeki günlerde gün yüzüne çıkacak.

Bu haber toplam 2997 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.