Akademik Açılış Çelenk Sunumuyla Başladı

Akademik Açılış Çelenk Sunumuyla Başladı
SİNEM KARAKAYA-Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi 2019-2020 Akademik Yılı Açılış Töreni, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Çiçek'in Atatürk Anıtı'na çelenk...

SİNEM KARAKAYA-

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi 2019-2020 Akademik Yılı Açılış Töreni, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Çiçek'in Atatürk Anıtı'na çelenk sunması ile başladı.

Akademik Açılış Çelenk Sunumuyla Başladı

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Üniversite öğretim üyeleri ile idari personelinin Sınırsızlık Meydanı'nda başlayan yürüyüşü, Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı önünde sona erdi. Prof. Dr. Hüseyin Çiçek’in Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasının ardından, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Tören alanında Anıt Şeref Defteri’ni imzalayan Prof. Dr. Hüseyin Çiçek deftere, “Aziz Atatürk, bugün Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi olarak büyük bir heyecanla 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Akademik Açılış Törenini gerçekleştiriyoruz. Dünyanın sayılı Üniversiteleri arasında yer alma idealimiz, zatıâliniz ve İstiklal harbimizin tüm kahramanlarının bizlere eser bıraktığı Cumhuriyet sayesindedir. Tüm dünyanın teknolojik ve ekonomik rekabeti adeta silah olarak kullandığı bir dönemde, 'Bir ulus ilim ordusuna sahip değilse, savaş meydanlarında kazanılmış zaferlerin sonu olacaktır' vecizenizden feyz alarak üzerimize düşeni kararlılıkla yapıyoruz. Bu anlamda gençlerimizin gözlerinden aldığımız ışıkla, onları geleceğimizin mimarları olarak yetiştiriyor, ülkemiz ve bölgemiz adına çok önemli mesafeler kat ediyoruz. Üniversitemizin tüm alanlarında, tekrarlayan değil üreten olması gerektiğinin bilinciyle, eğitimin yanı sıra topluma hizmet noktasında da işlev görmesi adına var gücümüzle çalışıyoruz. Ruhun şad olsun” diye yazdı.

Bu haber toplam 592 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.