Akar Güven Tazeledi

Akar Güven Tazeledi
Türk Ocakları Muğla Şubesi’nin 7. olağan genel kurul toplantısı yapıldı. Tek listeyle gidilen genel kurul sonucunda mevcut Başkan Hüseyin akar yeniden...

Türk Ocakları Muğla Şubesi’nin 7. olağan genel kurul toplantısı yapıldı. Tek listeyle gidilen genel kurul sonucunda mevcut Başkan Hüseyin akar yeniden seçilerek, güven tazeledi.

Neval ÇOLAK

Muğla Türk Ocakları Muğla Şubesi’nin 7. olağan genel kurulu, Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezi’nde yapıldı. Toplantıya, Adalet ve Kalkınma Partisi 22. dönem Muğla Milletvekili Seyfi Terzibaşıoğlu, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Türk Ocakları Muğla Şubesi üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Akar Güven Tazeledi

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan genel kurul toplantısında açılış konuşmasını yapan Türk Ocağı Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akar, “Gelişmek ve zenginleşmek için eğitim sistemi milli, manevi ve akılcı olmalı. Mesleki kuruluşlar ile sivil kuruluşları tarafından da desteklenmelidir. 1912 yılında kurulan Türk ocakları Cumhuriyet’imizin kuruluşunda da görev alarak önemli görev üstlenmiştir. Kurulduğu günden itibaren Türk Milleti’nin karanlıktan aydınlığa, soğukta ateşi, acıktığında aşı olmuştur. Ülkemizin sorunlarından biri kültürel ve ahlaki yozlaşma. Teknoloji bağımlısı hale gelerek okumayan, düşünmeyen, sorgulamayan ve araştırmayan bir toplum haline geldik. Kültürel ve ahlaki yozlaşma bağlarımızı yok ederek insanlığımızı bireyselleştirmiştir. Bu durum geleceğimiz açısından büyük bir tehlikedir. Gençlerimizin tekrar milli ve manevi şuurla yoğrulması gerekmektedir. Bunun için okullarımızda Türk İslam Medeniyeti Tarihi ve Milli şahsiyetlerimiz konulu dersler konmalı, okutulmalı ve gençlerimiz yabancı ideolojilerde geleceğini aramamalıdır. Geçmişimizi taçlandıran insanlarımızda geleceğini araması gerektiğini düşünüyoruz. Marifet iltifata tabidir sözüyle hareket ederek, Milli ve manevi değerlere sahip, kendi alanında başarılı, makam insanı değil, gönül insanı ve makamın vermiş olduğu güç ve yetkiyi halka hizmet yolunda kullanan çalışanlarımıza plaket takdim ederek, teşekkür etmek istedik” dedi.

Akar Güven Tazeledi

Ardından Türk Ocağı Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akar ve Başkan Yardımcısı Dr. Yaşar Topal tarafından plaket takdimi yapıldı.

TÜRK OCAKLARINDAN BAŞKAN GÜMÜŞE PLAKET

“Siyasi kimliği olmasına rağmen, siyasi düşünce ayrımı yapmadan herkese hizmet götürmeye çalışması ve makam adamı değil, gönül adamı” olması gerekçesiyle kendisine plaket takdim edilen Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş de genel kurulda bir teşekkür konuşması yaptı. Başkan Gümüş şunları söyledi:

“Türk Ocaklarının genel kurulunda CHP’li bir başkanın konuşması da Muğla’nın farkını gösteriyor. Vatansever, ulusalcı, baktığın zaman bir milliyetçi, eşitliğe baktığımızda herkes eşit olarak beslensin, herkes eşit koşullarda yaşasın dediğinde sosyal demokrat, bir köylü çocuğu, bir Yörük çocuğu olarak karşınızdayım. Bu topraklar Menteşe Beyliği’nden günümüze gelmiş, Türklüğü gerçekliğiyle yaşayan kentte yaşıyoruz. O yüzden bu kentte hep hoş görü, içtenlik, samimiyet var diyoruz. Belediye başkanlığımız boyunca hiçbir zaman siyaset yapmadan, bu kenti eşit hizmet götürmeye özen gösterdik. Bunun da karşılığı olarak Türk Ocaklarından plaket almak, tabi ki bizi çok heyecanlandırdı, onurlandırdı. Türk olmak bir çatı, onun altında herkes olabilir. Bu noktada da Türk Ocaklarına büyük görev düşüyor. Bu güne kadar bizi yıkamadılar, yıkamayacaklar. Her zaman bir birimizin içinde, vatanseverlik ve ulusalcılık olarak birlikte yaşayacağız. Genel kurulunuz hayırlı olsun. Her zaman sizlerle beraber bu kentin gelişmesi için, kültürel yapısında en öne çıkması için, gençlerin, çocukların Atatürk bilinci ile yetişmesi için, ülkeye hepsinin faydalı çocuklar olması için bugüne kadar sizlerle iş birliği yaptık. Bundan sonra da yapmaya hazır olduğumuzu belirtmek isterim.”

Türk Ocakları Muğla Şubesi’nin 7. olağan genel kurul toplantısında konuşma yapan Adalet ve Kalkınma Partisi 22. dönem Muğla Milletvekili Seyfi Terzibaşıoğlu, “Türk Ocağının kürsüsünden, Türk Ocağına hitap etmek beni gururlandırıyor. Ben ocağın üyesi değilim ama gönlüm ocağın üyesi olmakta. Bir tek şeye ihtiyacımız var o da; birlik olmak. Allah birlikteliğimizi bozmasın” dedi.

Genel kurulun ikinci bölümünde, Divan Başkanı Prof. Dr. Ali Akar öncülüğünde faaliyet raporu, gelir ve gider hesapları ile denetim kurulu raporları okundu. Gerçekleştirilen sunumların ardından, yapılan açık oylama neticesinde tek aday olan mevcut başkan Hüseyin Akar tekrardan başkan seçilerek, güven tazeledi.

Türk Ocakları Muğla Şubesi Yönetim Kurulu yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:

“ Yrd. Doç. Dr. Yaşar Topal, Doç. Dr. Mustafa Gökçe, Bülent Çolak, Kenan Yavaşoğlu, Kamil Karakaya, Osman Köse.”

Bu haber toplam 860 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.