AKARKEN GÜVEN TAZELEDİ

AKARKEN GÜVEN TAZELEDİ
SİNEM KAPLAN- Muğla Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası 10. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Mevcut başkan Güven Akarken güven tazeledi. Akarken, “Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır” dedi.Muğla Yiyecek...

SİNEM KAPLAN- Muğla Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası 10. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Mevcut başkan Güven Akarken güven tazeledi. Akarken, “Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır” dedi.

Muğla Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası 10. Olağan Genel Kurulu Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı. Güven Akarken ve Ali Türköz’ün listelerinin bulunduğu seçimde mevcut başkan Güven Akarken güven tazeledi.

Kongreye siyasi parti temsilcileri, STK başkanları ve esnaf odası üyeleri katıldı.

“ÖNCELİKLİ DERDİM ESNAFIM”

Güven Akarken “Pandemi döneminde birçok sıkıntı yaşadık. Telefonlarım 7-24 açıktı. Hep çözüm odaklı olmaya dikkat gösterdik. Yoğunluktan, ‘bu esnafımızı hali ne olacak’ diye düşünmekten sabahlara kadar uyuyamadığım oldu. Yaptığım çalışmalar ve girişimlerle esnafımızın pandemiyi en az hasarla atlatması için mücadele ettik. Bizim yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Başkanlık yaptığım dönemlerle ilgili veremeyeceğim hiçbir hesap yok. Her zaman söylüyorum ben başkanlığa geldiğim zaman bir fotokopi makinası bile yoktu. Şimdi ise odaya ait 2 milyondan fazla değeri olan 2 ofis, bir makam aracı ve bankada odanın parası var. Hiç kimseye bir lira borç yok. Benim tarafım belli benim öncelikli derdim esnafım” dedi.

“SİZİN ALIN TERİNİZ BİZİM SAMİMİ MÜCADELEMİZ”

Ali Türköz, “30 yıldır esnaflık yapmaktayım. Onlarca çırak yetiştirdim. Onlarca insana hizmet ettim. Çok şükür bunca yıllık esnaflık hayatımda kimseye sıkıntım olmadı. Esnafın derdini, sorununu, iyi gününü, sıkıntılı halini analiz ettim. Böyle bir tecrübem vardır. Bende sizler gibi esnaf odası üyesiyim. Son 3 dönemde odamızın yönetimindeydim ve başkanvekilliği yaptım. Ayrıca 8 yıldır esnaf kefalet kooperatifinde yönetim kurulu üyesiyim. Yani yöneticilik anlamında uzunca bir zamandır esnaf teşkilatımıza hizmet etmekteyim. Bilgim, birikimim ve ahlakım odamızı yönetmeye yeter. Bende bu dönem aday oldum. İşinde ve toplumda başarılı değer verdiğim arkadaşlarımla siz değerli esnaf arkadaşlara hizmet etmek amacıyla yönetimimi oluşturdum. Sizin alın teriniz bizim samimi mücadelemiz. Gezdik gördük ki esnafımızın birçok sorunu var. Bazı esnaflarımız pandemi döneminde çok mağdur olmuş yaralarına merhem ararken başka olumsuzluklarla karşılaşılmış. Bu süreçte yalnız bırakıldıkları apaçık ortadadır. Esnafımıza hibe imkanları yaratmaya çalışacağız. Esnafın en büyük giderlerinden biri olan akaryakıt için ilgili firmalarla görüşüp en azından belli oranlarda ıskonto yapılması hakkında görüşmeler yapacağım. Muhasebe hizmetlerinde indirim yapacağım. Esnafımızın en iyi tercihi yapacağına inancım tamdır. Kimsenin kırılmadığı üzülmediği bir seçim olmasını istiyorum. Mevkiler gelir geçer, dostluklar baki kalsın” şeklinde konuştu.

Güven Akarken’in yönetimi şu isimlerden oluştu:

“Mevlüt Özdemir, Nafiz Sarıoğlu, Eray Altındal, Nail Bütün, Niyazi Çınar, Nevzat Pökün, Öner Altaş, İsmail Kulaksızoğlu, Oktay Uyar, Gökhan Yıldırım, Metin Sağlar”

Bu haber toplam 295 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.