Akarken, "insanlığımız ölmedi"

Akarken, "insanlığımız ölmedi"
Muğla Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası Başkanı Güven Akarken, vefat eden üyesi Saadet Çakı'nın(52) evrak işlemlerini yaparken, üyeye ait kolinin içerisinden çıkan altınları ailesine teslim etti. Akarken, "insanlığımız...

Muğla Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası Başkanı Güven Akarken, vefat eden üyesi Saadet Çakı'nın(52) evrak işlemlerini yaparken, üyeye ait kolinin içerisinden çıkan altınları ailesine teslim etti. Akarken, "insanlığımız ölmedi" dedi.

Sinem Korkmaz

Muğla Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası Başkanı Güven Akarken, Saburhane mahallesinde çay ocağı işleten ve bir kaç ay önce vefat eden üyesi Saadet Çakı'nın evrak iptal işlemlerini yaparken, üyeye ait kolide altın kesesi buldu. Aileyi arayıp durumdan haberdar eden Akarken 4 Reşat altını aileye teslim etti. 2014 yılına ait evrakların arasında kese görünce çok şaşırdığını dile getiren Akarken, "vefat eden üyemizin altınlarını hemen ailesine teslim ettik. İnsanlığımız ölmedi" dedi.

Pandemi dönemi esnafın zorluklar çektiğine değinen Akarken, üyesinin hayatını kaybettikten sonra ailesinin ekonomik zorluklarla mücadele ettiğini söyledi.

Başkan Güven Akarken, "Çok sevdiğimiz kıymetli bir esnafımızı kaybettik. Ailesi bazı evrakların, faturaların ve üyeliğin iptali için bize üyemizin evraklarını biriktirdiği bir koli getirdi. Evrakları kontrol ederken 2014 tarihine ait evrakların arasından bir kese düştü. Keseyi açtığımızda içerisinden büyükçe bir altınlar çıktı.  Emin olmak için hemen bir kuyumcu arkadaşıma fotoğraf gönderdim. Reşat altını olduğunu söyledi. Hemen aileye telefon ederek ofise çağırdım. Durumu anlattım, altınları teslim ettim. Zaten pandemi döneminde her esnafımız gibi hayatını kaybeden esnafımızda ekonomik zorluklar çekiyordu. Birde üyemiz hayatını kaybettikten sonra aile doğal olarak iyice ekonomik olarak zora girdi. Altınlar doğal olarak ailede mutluluk yarattı. Teşekkür ettiler. Biz insanlığımızı kaybetmedik. Tabi ki de altınları sahibine teslim edecektik. İnanın onlar ağladı, ben ağladım. Sevgili esnafımızın mekanı cennet olsun" dedi.

Bu haber toplam 542 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.