Akaryakıt fiyatlarında indirim kaçınılmaz

Akaryakıt fiyatlarında indirim kaçınılmaz
Ham petrolün varil fiyatının 56 dolara kadar gerilediğine işaret eden TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Brent petrolün varil fiyatı geçtiğimiz yıldan bile daha düşük bir seviyeye geriledi. Amerikan doları ve brent petrolün...

Ham petrolün varil fiyatının 56 dolara kadar gerilediğine işaret eden TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Brent petrolün varil fiyatı geçtiğimiz yıldan bile daha düşük bir seviyeye geriledi. Amerikan doları ve brent petrolün uluslararası fiyatındaki düşüş, akaryakıt pompa fiyatlarına yansıtılmalı. Piyasaların rahatlaması ve enflasyonun düşmesi için akaryakıt fiyatlarında indirim artık kaçınılmaz. Esnafımızın en önemli girdilerinden biri olan akaryakıta yapılacak indirim herkesi rahatlatır” dedi.

Benzin ve motorinin litre fiyatına indirim yapılmasının kaçınılmaz olduğunu dile getiren Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Ekim ayı başında brent petrolün varil fiyatı 84 dolarken, şimdi yüzde 33’lik düşüşle 56 dolar seviyesine kadar geriledi. Petrolün uluslararası fiyatının yanı sıra döviz kurları da son ayların en düşük seviyelerinde seyrediyor. Yaz döneminde 7.21 seviyesine tırmanan dolar şu anda 5.30’den işlem görüyor. Yani Amerikan doları son 3-4 ayda yüzde 26’ya yakın değer kaybetti. Ancak Eşel mobil sisteminin uygulanmaya başlandığı 17 Mayıs tarihinde benzinin litre fiyatı 6.28, motorininki 5.73’tü. O tarihten beri benzine gelen toplam 2.16 kuruşluk zammın 60 kuruşu, 1.13 kuruşluk indirimin ise 88 kuruşu pompaya yansıtıldı. Motorine ise 17 Mayıs’tan bu yana gelen 1.98 kuruş zammın 1.13 kuruşu, 79 kuruş indirimin ise 44 kuruşu pompaya yansıtıldı. Benzin ve motorine yapılan indirimler yeterli değil. Döviz ve uluslararası petrol fiyatlarındaki düşüş, akaryakıt pompalarına bir an önce yansıtılmalı. Akaryakıta yapılan her indirim A’dan Z’ye tüm ürünlerin fiyatının düşmesi demektir. Ekonomik dalgalanmayı geride bırakıp ekonomik dengelenme sürecinde akaryakıt fiyatlarına indirim yapılması, enflasyonla mücadelemizde de başarı sağlar” diye konuştu.

Bu haber toplam 384 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.